«Η Ελλάδα του Ελύτη»: Μια νέα έκδοση από τις εκδόσεις Ίκαρος

«Η Ελλάδα του Ελύτη»: Μια νέα έκδοση από τις εκδόσεις Ίκαρος

Σε επιμέλεια Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Elytis_book
Η βαθιά και ουσιαστική σχέση του Οδυσσέα Ελύτη με την πατρίδα του αποτελεί τον κεντρικό θεματικό άξονα της έκδοσης «Η Ελλάδα του Ελύτη» που θα κυκλοφορήσει στις 19 Απριλίου, από τις εκδόσεις Ίκαρος. Το βιβλίο, την επιμέλεια του οποίου υπογράφει η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, παρουσιάζονται 130 επιλεγμένα αποσπάσματα πεζού λόγου του Νομπελίστα ποιητή.

Η επέτειος συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση λειτούργησε ως εξαιρετική αφορμή αλλά και ιδεολογικός άξονας ταυτόχρονα για την νέο αυτή έκδοση στην οποία αποτυπώνεται η διεισδυτική σκέψη του Οδυσσέα Ελύτη και η αποκαλυπτική και επίμονη έρευνά του στις ρίζες των εννοιών.

Το βιβλίο περιλαμβάνει επτά ενότητες που δεν είναι αυστηρά χωρισμένες, γιατί εκ των πραγμάτων συχνά διεισδύουν θεματικά η μία στην άλλη: α) η Ελλάδα, β) η ιστορία του ελληνισμού, γ) η ελληνική γλώσσα, δ) η ελληνική θάλασσα – το Αιγαίο, ε) η ελληνική φύση, στ) η ελληνική τέχνη, ζ) η ελληνική πραγματικότητα.

Ο Οδυσσέας Ελύτης αποσαφηνίζει, προτρέπει, καταγγέλλει και μας δίνει το μίτο μιας νοητής περιπλάνησης στα μονοπάτια ιδεών και αισθήσεων της χώρας μας, όπως την είδε και την έζησε ο ίδιος, που δεν φοβήθηκε να δηλώσει Έλληνας «οργανικά, ψυχολογικά, αισθησιακά, ακατανίκητα!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης