Στα γαλλικά μεταφράστηκαν τα ημερολόγια του Γιώργου Σεφέρη

Στα γαλλικά μεταφράστηκαν τα ημερολόγια του Γιώργου Σεφέρη

Η παρουσίαση του πρώτου μεταφρασμένου τόμου έγινε στο Μουσείο Μπενάνη παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπολου

Seferis_-_galliki_ekdosi

Με μια εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο κτήριο της Πειραιώς 138,  αφιερωμένη στην πρόσφατη έκδοση της γαλλικής μετάφρασης του πρώτου τόμου των ημερολογίων του Γιώργου Σεφέρη από  τις εκδόσεις Le bruit du temps, παρουσία της της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ολοκληρώθηκε το αφιέρωμα που οργάνωσε το Μουσείο Μπενάκη  για να τιμήσει τη μνήμη του σπουδαίου, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης πενήντα χρόνων από τον θάνατό του (1971-2021).

Οι εκδηλώσεις του αφιερώματος πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης «Λήδα Κοντογιαννοπούλου. Το Σπίτι της Μνήμης», η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη / Πινακοθήκη Γκίκα μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2022.

Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη ο Επιστημονικός του Διευθυντής Γιώργης Μαγγίνης, ενώ ο Nicolas Eybalin, Σύμβουλος Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδας, θύμισε με την ομιλία του Δυό-τρεις λόγους για να (ξανα)διαβάσει ένας γάλλος αναγνώστης τον Γιώργο Σεφέρη. Ο ιδρυτής και διευθυντής των εκδόσεων Le bruit du temps Antoine Jaccottet μίλησε για Το χώμα και τις πέτρες του Γιώργου Σεφέρη και ακολούθησαν ομιλίες των Νίκου Παναγιωτόπουλου, ποιητή και μεταφραστή, Σπύρου Γιανναρά, συγγραφέα και μεταφραστή, Γιάννη Αστερή, συγγραφέα και μεταφραστή, και Gilles Ortilieb, μεταφραστή των Journées του Γιώργου Σεφέρη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη κυρία Ειρήνη Γερουλάνου, η κόρη της συζύγου του ποιητή κυρία Άννα Λόντου, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρέσβης ε.τ. κύριος Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Ακαδημαϊκός κύριος Αλέκος Λεβίδης, το Μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη κύριος Γιάννης Πυργιώτης και ο επιμελητής της έκθεσης και εμπνευστής των εκδηλώσεων του αφιερώματος, επιστημονικός συνεργάτης του Μουσείου Μπενάκη κύριος Νίκος Παΐσιος.



Ειδήσεις σήμερα:

Για Χριστούγεννα με την Όμικρον προετοιμάζονται κυβέρνηση και ειδικοί - Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι

Νέος σάλος με τον Μπόρις Τζόνσον: Έπινε κρασί με συνεργάτες του στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown

O Spider-Man... νικάει και την «Όμικρον» πετυχαίνοντας την καλύτερη πρεμιέρα από οποιαδήποτε ταινία σε περίοδο πανδημίας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης