Δημοφιλείς όπερες και οπερέτες στην πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Δημοφιλείς όπερες και οπερέτες στην πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

KOA

Με μελωδίες από αγαπημένες όπερες και οπερέτες θα αποχαιρετήσει τη χρονιά που φεύγει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Εκεί θα φιλοξενηθεί στις 30 Δεκεμβρίου το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο γκαλά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με την συμμετοχή καταξιωμένων λυρικών ερμηνευτών.

Η υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου, η μεσόφωνος Μαρισία Παπαλεξίου, ο τενόρος Mario Zeffiri και ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός, συνοδευόμενοι από τους εξαιρετικούς μουσικούς της ορχήστρας που θα διευθύνει ο Βύρων Φιδετζής, θα παρασύρουν το κοινό σε ένα γοητευτικό ταξίδι σε άλλες εποχές με όχημα τη μουσική. Με επίκεντρο το Ρομαντισμό, από την Εισαγωγή του «Ελεύθερου σκοπευτή» του Carl Maria von Weber μέχρι το «Πόργκυ και Μπες» του George Gershwin, ένα έργο που φλερτάρει έντονα με την τζαζ, το φετινό γκαλά θα ένα εξαίσιο μουσικό πρελούδιο στη νέα χρονιά. Άριες, ντουέτα και κουαρτέτα από κοσμαγάπητα έργα του διεθνούς λυρικού ρεπερτορίου θα συνθέσουν το μουσικό τοπίο της βραδιάς.

Η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η μετζοσοπράνο Μαρισία Παπαλεξίου, ο τενόρος Mario Zeffiri και ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός θα παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικές άριες από την «Ρούσαλκα» του Antonín Dvořák, την «Ηρωδιάδα» του Jules Massenet, τον «Γουλιέλμο Τέλλο» του Gioacchino Rossini] και τους «Παλιάτσους» του Ruggero Leoncavallo.

Oι τέσσερις λυρικοί ερμηνευτές επέλεξαν επίσης δημοφιλή ντουέτα από τους «Αλιείς μαργαριταριών» του Georges Bizet, την «Νόρμα» του Vincenzo Bellini, το «Πόργκυ και Μπες» του George Gershwin καθώς και από τις οπερέτες «Η Ωραία Ελένη» του Jacques Offenbach και «Η Πριγκίπισσα της τσάρντας» του Emmerich Kalman αλλά και από την όπερα «Περουζέ» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

Από το λαμπερό γκαλά της ΚΟΑ στο Μέγαρο δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν τα ορχηστρικά αποσπάσματα, οι απαραίτητες μουσικές «ανάσες» που δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει ή και να θυμηθεί αγαπημένες μελωδίες, όπως τη συναρπαστική Εισαγωγή του «Ελεύθερου σκοπευτή» του Carl Maria von Weber, ένα λυρικό έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο Βερολίνο το 1821. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα ερμηνεύσει επίσης την εξωτική Bacchanale (βακχικός χορός) από το διάσημο λυρικό έργο «Σαμψών και Δαλιδά» του Camille Saint-Saëns καθώς και την εντυπωσιακή Εισαγωγή από την οπερέτα «Ποιητής και χωρικός» του Franz von Suppé από τους επιφανέστερους εκπροσώπους της βιεννέζικης οπερέτας. Τα μέλη του διακεκριμένου αθηναϊκού συνόλου θα παρουσιάσει επίσης το Πρελούδιο από τη σπάνια όπερα «Λιονέλλα» του λαμπρού επτανήσιου μουσουργού Σπύρου Σαμάρα.  


Ειδήσεις σήμερα:

Ποιος είναι ο Μαξ Φερστάπεν, ο 24χρονος νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1

«Κύμα» κακοκαιρίας και σήμερα με καταιγίδες και χαλάζι - Πού θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα

Δολοφονία στη Γλυφάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο 51χρονος για τη δολοφονία του συντρόφου της μητέρας του

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης