Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης: Σηκώνει αυλαία με λιγότερες συμμετοχές λόγω πανδημίας - Το ελληνικό περίπτερο

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης: Σηκώνει αυλαία με λιγότερες συμμετοχές λόγω πανδημίας - Το ελληνικό περίπτερο

Στις εκδηλώσεις της ελληνικής αποστολής θα συμμετάσχουν οι συγγραφείς Ανδρέας Μήτσου, Νίκος Μπακουνάκης και Έρση Σωτηροπούλου 

Ekthesi_Vivliou_Frankfourtis
Με περισσότερους από 800 τίτλους βιβλίων, 14 εκδότες, έξι εκδηλώσεις, τέσσερις συγγραφείς και πολλές επαγγελματικές συναντήσεις συμμετέχει η Ελλάδα στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης που ανοίγει σήμερα τις πύλες. Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί και σε φυσικό χώρο αλλά και διαδικτυακά προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να την επισκεφθούν άτομα από χώρες όπου υπάρχουν περιορισμοί στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας.

Παρόλα αυτά οι συμμετοχές φέτος είναι σαφώς μειωμένος σε σχέση με το 2019 που ήταν η τελευταία διοργάνωση προ Covid – 19. Συγκεκριμένα συμμετέχουν 1500 εκθέτες από 70 διαφορετικές χώρες.

Ψηφιακές θα είναι, στην πλειοψηφία τους, οι συμμετοχές των γνωστών συγγραφέων από όλο τον κόσμο που θα λάβουν μέρος στην Έκθεση, μεταξύ των οποίων και η δημοφιλέστατη Μάργκαρετ Άτγουντ.

Όσον αφορά στο Ελληνικό Περίπτερο, σε αυτό εκπροσωπούνται οι εκδόσεις Άγρα, Βακχικόν, Ευρασία, Καπόν, Καστανιώτη, Κέδρος, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, Μεταίχμιο, Παπαδόπουλος, Πατάκη, Νεφέλη -Volatilium, University Studio Press, Thinking Book-in-browser και Romiosini. Στις εκδηλώσεις του, στις οποίες θα δώσει το παρών ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, θα συμμετάσχουν οι συγγραφείς Ανδρέας Μήτσου, Νίκος Μπακουνάκης, Έρση Σωτηροπούλου και Λήδα Βαρβαρούση
Κλείσιμο
Την εθνική αποστολή διοργανώνουν το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Διεύθυνση Γραμμάτων) με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Φρανκφούρτη.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσιόδρας: Με τα εμβόλια έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους και 5.500 διασωληνώσεις

Οικονόμου: «Όχι» σε διόδια στο κέντρο της Αθήνας - Τι είπε για τον Δακτύλιο

Αυτό είναι το ροζ βίντεο που «έκαψε» τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης