Συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών

Συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών

Θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα Κάκωσης Νωτιαίου Μυελού

odeio_attikou
Συναυλία  διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών την Τετάρτη (13 Οκτωβρίου στις 8.30 μ.μ) στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού  με την αρωγή της Περιφέρειας Αττικής και αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού αλλά και την Διεθνή Ημέρα Φιλανθρωπίας, που τιμώνται στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στόχος της συναυλίας με τίτλο «Μουσική Διαδρομή σε Βυζαντινά Ίχνη» είναι η συγκέντρωση πόρων, με σκοπό την πραγματοποίηση εκστρατείας ενημέρωσης στα ΜΜΕ και στα λύκεια της χώρας για την αποφυγή των τροχαίων που αποτελούν την κύρια αιτία κακώσεων του νωτιαίου μυελού.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης στις πρόβες (χθες) συζήτησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κ. Κωνσταντή και τους καλλιτέχνες Βασίλη Σκουλά και Μαρία Τζομπανάκη, για την αξία των δράσεων. Εξήρε την πρωτοβουλία τους και δεσμεύτηκε για τη στήριξη της Περιφέρειας σε αυτήν και όποια άλλη δράση ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς σε θέματα πρόληψης ατυχημάτων. Παραθέτοντας σχετικά στοιχεία επισήμανε πως «στη χώρα μας, ετησίως 180 άτομα παθαίνουν κάκωση νωτιαίου μυελού μετά από τροχαίο ατύχημα. Και δυστυχώς στον αριθμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι νεκροί που είναι υπερδιπλάσιοι». Ανέφερε ότι με προτεραιότητα τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία η Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένες δράσεις προάγει το μοντέλο των Υγιών Πόλεων αλλά και τη βιώσιμη κινητικότητα. Στο πλαίσιο αυτό γίνονται και οι καθημερινές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Αττικής, για την προάσπιση της οδικής ασφάλειας και τον περιορισμό των κινδύνων πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Η συναυλία με τίτλο «Μουσική Διαδρομή σε Βυζαντινά Ίχνη. Από τη Βυζαντινή Κρήτη στο σήμερα και στον Μίκη Θεοδωράκη», είναι αποτέλεσμα πολυετούς μουσικολογικής μελέτης. Έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν με άξονα συμφωνικά έργα Ελλήνων συνθετών και φέρνει σε μουσικό διάλογο σύγχρονους Έλληνες τραγουδιστές με κύρος στο ελληνικό βυζαντινότροπο τραγούδι. Στη συναυλία θα μετάσχουν οι καλλιτέχνες Β. Σκουλάς, Μίλτος Πασχαλίδης και Μ. Τσομπανάκη ενώ επί σκηνής θα είναι και ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και μια μικτή ορχήστρα από κλασικούς και λαϊκούς μουσικούς δεξιοτέχνες.

Ειδήσεις σήμερα:

Αίτηση της Merck στον FDA για άδεια επείγουσας χρήσης του χαπιού κατά της Covid

Λάκης Γαβαλάς: Αυτή είναι η ζωή μου

ΣΕΒ: Αυτά είναι τα 11 επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης