Ένα τραγούδι στη νοηματική γλώσσα από τον Ηλία Μακρίδη

Ένα τραγούδι στη νοηματική γλώσσα από τον Ηλία Μακρίδη

Ακούστε τη διασκευή του τραγουδιού που έγινε με αφορμή την Διεθνή Εβδομάδα Κωφών

Ayra_-_Kofoi
Με αφορμή τη Διεθνή Εβδομάδα Κωφών, από 23 εώς 29 Σεπτεμβρίου, ο γνωστός τραγουδοποιός Ηλίας Μακρίδης μάς προτρέπει να θυμηθούμε ένα κλασσικό αγαπημένο τραγούδι, την «Αύρα» του Δημήτρη Παναγόπουλου, και να «νιώσουμε» τη διασκευή που δημιούργησε σε συνεργασία με τη νοηματική σχολή ΚΡΑΤΥΛΟΣ.
Ηλίας Μακρίδης - Αύρα  ( Latin cover στη νοηματική γλώσσα )


Συνθέτης, στιχουργός, τραγουδιστής και μουσικός παραγωγός μα πάνω από όλα ένας άνθρωπος που νιώθει την ανάγκη να «μοιράζεται» απλόχερα με όλους την καλλιτεχνική δημιουργία ο Ηλίας Μακρίδης προσέγγισε με χαρούμενη latin διάθεση την «Αύρα», με στόχο ακόμη και εκείνοι που δεν μπορούν να ακούσουν τη μουσική, να την νοιώσουν.
Κλείσιμο
Ilias_Makridis
Ο Ηλίας Μακρίδης
«'Όλα ξεκίνησαν από μια παρόρμηση. Κάτι με οδήγησε. Κάτι με πήγε εκεί. Επί 10 συνεχόμενες ημέρες -για έναν ανεξήγητο λόγο- έπαιζα στο πιάνο σε έναν λάτιν ρυθμό, ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, την Αύρα, του Δημήτρη Παναγόπουλου. Κάτι τέτοιο δεν μου έχει ξανασυμβεί - ούτε με δικό μου τραγούδι, ούτε με κάποιο άλλο. Ένιωσα ότι για κάποιο σοβαρό λόγο συμβαίνει αυτό. Επιβεβαιώθηκα όταν λίγες μέρες αργότερα είδα στον ύπνο μου σχεδόν ολόκληρο το βίντεο κλιπ στη νοηματική γλώσσα! Κατάλαβα ότι ήταν κάτι πάνω από εμένα. Κάτι που "έπρεπε" να γίνει. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο συγκινητική ήταν η πρώτη φορά που οι άνθρωποι του Κρατύλου - χωρίς να μπορούν να ακούσουν τη μουσική του τραγουδιού - το χόρεψαν, το ένιωσαν το ζωγράφισαν, το μετέφρασαν με τα μαγικά τους χέρια» εξηγεί ο δημιουργός.

Ειδήσεις σήμερα:

Η ΕΕ απειλεί με κυρώσεις τη Ρωσία για απόπειρα ανάμειξης στις γερμανικές εκλογές και κυβερνοεπιθέσεις

Επιβλητική η Σάκκαρη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ostrava Open

Επεισόδια στη Ρώμη: Εργαζόμενοι της Alitalia συνεπλάκησαν με την αστυνομία


Με τη σειρά της η ομάδα Κρατύλος μιλάει για τη συνεργασία της με τον Ηλία Μακρίδη και αποκαλύπτει ότι «αποτέλεσε για όλα τα μέλη της ομάδας μια ξεχωριστή εμπειρία. Ήταν μια πρωτοβουλία εκ μέρους του, η οποία είχε εξ αρχής στόχο τη μετάδοση έντονων συναισθημάτων μέσω της νοηματικής γλώσσας και της μουσικής. Η σύμπραξη αυτών των δύο στοιχείων μόνο θετικό αντίκτυπο θα μπορούσε να έχει. Και αυτό φάνηκε και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά και από το τελικό αποτέλεσμα που είχαμε όλοι την τιμή να απολαύσουμε. Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά τον κύριο Ηλία Μακρίδη, γιατί μετέτρεψε ένα κλασικό και πολυαγαπημένο κομμάτι πολλών δεκαετιών σε μια χορευτική διασκευή, η οποία δεν αποβλέπει μόνο στην διασκέδαση, αλλά και στη διάδοση ενός πολύ σημαντικού μηνύματος: κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη μουσική, το χορό, την απελευθέρωση συναισθημάτων, τη δημιουργία κοινωνικών δεσμών. Όλα τα μέλη της ομάδας του Κρατύλου που συμμετείχαμε σε αυτήν τη δουλειά, εργαζόμαστε με ένα κοινό σκοπό: να αγαπήσει και να μάθει όλο και περισσότερος κόσμος τη νοηματική γλώσσα. Η καλλιτεχνική ευαισθησία του κύριου Μακρίδη ήταν μια σημαντική ώθηση σε αυτό το σκοπό και τον ευχαριστούμε και πάλι. Ανυπομονούμε για περισσότερες συνεργασίες στο μέλλον!”»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης