«Fragments»: Ομαδική έκθεση 15 εικαστικών καλλιτεχνών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας

«Fragments»: Ομαδική έκθεση 15 εικαστικών καλλιτεχνών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας

Θα εγκαινιαστεί το Σάββαρτο 25 Σεπτεμβρίου

Amfissa_-_ekthesi
Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας, τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης «Fragments». Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο του εκθεσιακού προγράμματος «The Symptom Project» που διεξάγεται για δωδέκατη χρονιά στην πόλη της Άμφισσας.

Στην έκθεση «Fragments», την οποία έχει επιμεληθεί ο Αποστόλης Αρτινός, και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δελφών, 15 σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες επιχειρούν μέσω των έργων τους να συνυπάρξουν με τη συλλογή του Μουσείου, να συντονιστούν με την ενέργεια των θραυσματικών αντικειμένων του και να συνδιαλεχθούν με τη γλώσσα τους.
Amfissa_ekthesi_2
Χαρά Πιπερίδου, "Cessation", γλυπτική εγκατάσταση, τσιμέντο, ελαφρομπετόν, συνθετική ρητίνη, ακρυλικό χρώμα, 210 x 65 x 6 εκ. (2021)

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει την έκθεση «το θραύσμα της αρχαιότητας είναι ότι μας έχει απομείνει απ’ αυτή. Μόνο σ’ αυτή την ερειπωμένη μορφή μπορεί κάτι να διαβαστεί. Η μόνη πραγματική ακεραιότητα είναι πλέον η ακεραιότητα του θραύσματος. Η μόνη ανακτημένη μορφή είναι πλέον η θραυσματική μορφή. Θραύσματα που δεν επιζητούν την ολικότητα τους, αλλά τη διαθεσιμότητά τους, τη διαφύλαξη τους στη καταγωγική θέση του μηδενός».

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουνείναι οι Δημήτρης Αμελαδιώτης, Ευγενία Βερελή, Παναγιώτης Βορριάς, Αναστασία Δούκα, Βασίλης Ζωγράφος, Λίζη Καλλιγά, Άννα Λάσκαρη, Χριστίνα Μήτρεντσε, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Ηλίας Παπαηλιάκης, Χαρά Πιπερίδου, Πάνος Προφήτης, Γιώργος Σκυλογιάννης, Δέσποινα Χαριτωνίδη και Διονύσης Χριστοφιλογιάννης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Νοεμβρίου 2021 και θα λειτουργεί Τετάρτη με Κυριακή από τις 8:30 -το πρωί έως τις 15:30 το μεσημέρι.

Ειδήσεις σήμερα:

Efood: Το Cambridge, η «χρυσή» ιδέα και ο ψηφιακός ακτιβισμός

Σχολική κάρτα: Τι ισχύει για τα self tests στους μαθητές - Βήμα βήμα η διαδικασία - Βρείτε το έντυπο της δήλωσης

Επανένταξη στις 100 και 120 δόσεις: Προθεσμία έως και τις 30 Σεπτεμβρίου - Όροι και προϋποθέσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης