Πέθανε το πρώην μέλος των Magic De Spell, Νίκος Μαϊντάς - Το συγκινητικό «αντίο» του συγκροτήματος

Πέθανε το πρώην μέλος των Magic De Spell, Νίκος Μαϊντάς - Το συγκινητικό «αντίο» του συγκροτήματος

Έφυγε από ανακοπή καρδιάς. Υπήρξε μουσικός, συνθέτης αλλά και τραγουδιστής του δημοφιλούς ελληνικού ροκ συγκροτήματος την δεκαετίας του '90,  κατά την πιο επιτυχημένη περίοδό του

Maintas_1
«Εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά/ Εμένα οι φίλες μου είναι σύρματα τεντωμένα....»: Ο Νίκος Μαϊντάς, το πρώην μέλος του ελληνικού ροκ συγκροτήματος Magic De Spell, που τραγουδούσε με πάθος τη δεκαετία του '90 τους παραπάνω στίχους της Κατερίνας Γώγου, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. «Έφυγε», ξαφνικά και πρόωρα, από ανακοπή καρδιάς,  σε ηλικία μόλις 46 ετών, προκαλώντας βαθιά θλίψη στον εγχώριο μουσικό κόσμο αλλά και σε όσους τον γνώρισαν και τον αγάπησαν μέσα από την μουσική του.
Magic De Spell - Εμένα οι φίλοι μου είναι (Κατερίνα Γώγου) (Official Video Clip)


Γεννημένος στην στην Αθήνα 1975, ο Νίκος ήταν μόλις 17 ετών όταν μπήκε στους κόλπους των ήδη επιτυχημένων Magic De spell, από το 1980 και κάτι παραπάνω από μία δεκαετία δραστηριοποιούνταν στην αγγλόφωνη ροκ σκηνή. Ο ερχομός του Νίκου Μαϊντά στη θέση του μπασίστα του γκρουπ συνέπεσε με την έναρξη της ελληνόφωνης περιόδου του κατά την διάρκεια της οποίας γνώρισε την μεγαλύτερη επιτυχία. Ήταν τότε που ηχογράφησαν τα πιο δημοφιλή τραγούδια τους, όπως την ξεσηκωτική ροκ διασκευή του «Μαθητή» του Γιώργου Ζαμπέτα αλλά και το επαναστατικό «Serajevo (Φώναξε)».

MAGIC DE SPELL- Ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ


Κλείσιμο
Μετά την πρώτη διετία της παρουσίας του στο συγκρότημα ως μουσικός, ο Νίκος Μαϊντάς επέκτεινε την παρουσία του ως συνθέτης αλλά και ερμηνευτής γράφοντας και αποδίδονται κομμάτια όπως τα «Εμένα οι φίλοι μου», η «Όγλα», ο «Λύκος», η «Πεταλούδα», το «Κόκκινο». Οι συναυλίες και οι ζωντανές εμφανίσεις των Magic De spell εκείνη την περίοδο ήταν πάρα πολλές ενώ είχαν δημιουργήσει έναν ισχυρό και δυναμικό πυρήνα κοινού που τους ακολουθούσε πιστά.

Magic de spell - H Olga


Η συνεργασία του Νίκου Μαϊντά με τους Magic De Spell ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2004 για να ξεκινήσει η προσωπική μουσική διαδρομή του η οποία περιελάμβανε συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Πάνος Ξυδούς κ.α. Το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2007 με τίτλο «Σπασμένα Ρολόγια»

Νίκος Μαϊντάς - Σπασμένα Ρολόγια | Nikos Maintas - Spasmena Rologia - Official Video Clip


Το «αντίο» των Majic de Spell

Οι Magic de Spell αποχαιρέτησαν Νίκου Μαϊντά με ένα συγκινητικό μήνυμα που δημοσίευσαν στην σελίδα τους στο Facebook στο οποίο γράφουν: «Καλό ταξίδι Νίκο…Η σφραγίδα σου στην καρδιά των Magic de Spell θα μείνει ανεξίτηλη. Θα θυμόμαστε πάντα τα χρόνια που ζήσαμε μαζί με κοινές εμπειρίες, γράφοντας τραγούδια και ταξιδεύοντας συνεχώς. Αξέχαστες οι παρέες, τα γέλια, οι πλάκες, οι μικροτσακωμοί και τα φιλιώματά μας. Σε κάθε ήχο, σε κάθε νότα του «Εμένα οι φίλοι μου», της «Όλγας» του «Λύκου», των «Παραμυθιών» και τόσων άλλων, θα είσαι πάντα μαζί μας. Ο Βοσδογάνης και ο Νησσόπουλος θα σε υποδεχτούν εκεί ψηλά…Αδερφέ μας Νίκο Μαϊντά, ας είναι ελαφρύ το χώμα…».

Καλό ταξίδι Νίκο… Η σφραγίδα σου στην καρδιά των Magic de Spell θα μείνει ανεξίτηλη. Θα θυμόμαστε πάντα τα χρόνια που...

Posted by Magic De Spell on Tuesday, August 31, 2021
Ειδήσεις σήμερα:

Κυβερνητικές πηγές για Αποστολάκη: H αρχική πρόταση ήταν να γίνει αναπληρωτής, εκείνος ζήτησε να γίνει υπουργός

Έκτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες: «Χάλκινος» ο Νικολαΐδης στη σφαίρα

Καιρός: Πού θα βρέχει την Τετάρτη, τοπικές μπόρες στην Αττική - Δείτε βίντεο, χάρτες με τις θερμοκρασίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης