Ύδρα, ο βράχος της Ελευθερίας: Μία εκδήλωση με τρία ποιήματα του Βίλχεμ Μύλλερ

Ύδρα, ο βράχος της Ελευθερίας: Μία εκδήλωση με τρία ποιήματα του Βίλχεμ Μύλλερ

Εκδήλωση του δήμου Ύδρας σε συνεργασία με τη γερμανική πρεσβεία

afisa_gourzi
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για να τιμηθούν τα φιλελληνικά κινήματα από τον Δήμο της Ύδρας, όπως τις εισηγήθηκε ένα χρόνο πριν η επιτροπή που σχηματίστηκε για να κάνει προτάσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821, γίνεται και η εκδήλωση για τον Γερμανικό Φιλελληνισμό, που ήταν αναμφισβήτητα ο δυναμικότερος στην κεντρική Ευρώπη και χρειάστηκε να κοντραριστεί επιπλέον με την επίσημη πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων και τις πολιτικές προσεγγίσεις του Κλέμενς φον Μέττερνιχ.

Ο Δήμος Ύδρας, για να τιμήσει ιδιαίτερα όσους θυσιάστηκαν για μια Ελλάδα Ελεύθερη αλλά και γενικότερα όσους βοήθησαν ενεργά την Ελληνική υπόθεση, σε συνεργασία με την Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα, ανέθεσε σε μια πολύ διακεκριμένη διεθνώς Ελληνίδα μαέστρο και συνθέτη, την Κωνστάντια Γουρζή, να συνθέσει ένα έργο βασισμένο στην ποίηση του μεγάλου Γερμανού Φιλέλληνα ποιητή Βίλχεμ Μύλλερ που θα παρουσιαστεί σε Παγκόσμια Πρώτη στην Ύδρα, μαζί με έργα άλλων μεγάλων δημιουργών του κλασσικού ρεπερτορίου. Γερμανοί και Έλληνες μουσικοί που ταξιδεύουν στην Ύδρα ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό, θα τα παρουσιάσουν στον Περίβολο του Μητροπολιτικού Ναού. Το έργο που ετοίμασε η Κωνστάντια Γουρζή, με τίτλο ΥΔΡΑ Ο ΒΡΑΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, βασίζεται σε τρία ποιήματα από τα πολλά που συνέθεσε ο Βίλχεμ Μύλλερ και αναφέρονται στην Ύδρα και τον ρόλο της στη μεγάλη προσπάθεια των Ελλήνων.

"Στις 17 Ιουλίου 2021 τιμούμε στην Ύδρα τους Φιλέλληνες που πολέμησαν μαζί μας για το παναθρώπινο αγαθό της Ελευθερίας με μουσική γραμμένη ειδικά για το Νησί μας" δήλωσε ο Δήμαρχος του Νησιού και Πρόεδρος της Επιτροπής "Η Ύδρα για το '21" κ. Γιώργος Κουκουδάκης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πάνω από 15.000 κενές θέσεις σε πανεπιστήμια λόγω Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Σεπόλια: Πώς κατέληξε στο Χαμόγελο του Παιδιού η 4χρονη μετά την «απόπειρα πνιγμού από τη μητέρα της»

Σαρώνει ο κορωνοϊός: Αύξηση των κρουσμάτων κατά 38% κάθε τρεις μέρες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης