Στον Έβρο τα γυρίσματα της ιστορικής ταινίας «Πέντε» - Τριλογία για το 1821

Στον Έβρο τα γυρίσματα της ιστορικής ταινίας «Πέντε» - Τριλογία για το 1821

Σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσικάρα, το ιστορικό   δράμα   αναδεικνύει   το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης - Ποιοι πρωταγωνιστούν

213343772_894561071272937_7026508993664263775_n
Με τη συμμετοχή δημοφιλών ηθοποιών και την αμέριστη συμπαράσταση του Πολιτιστικού Σωματείου Εκκίνηση αρχίζουν το καλοκαίρι στο νομό Έβρου, τα γυρίσματα της ιστορικής ταινίας «Πέντε 5», με την οποία ο γνωστός σκηνοθέτης Βασίλης Τσικάρας ολοκληρώνει την τριλογία του για το 1821, μετά τις προηγούμενες επιτυχίες «Έξοδος 1826» και «Πολιορκία».

Το «Πέντε 5» είναι ένα ιστορικό δράμα που αναδεικνύει το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης (Σεπτέμβριος 1821), την Έπανάσταση του 1821 στη Θράκη, ήρωες εκείνης της περιόδου και τέλος τους Νεομάρτυρες του νησιού.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον Νεοζηλανδόηθοποιό Manu Bennett (Spartacus, Hobbit, Arrow) και τους Γιάννη Αϊβάζη, Βύρωνα Κολάση, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Καρμάτη, Κωνσταντίνα Μυλωνά, Λεωνίδα Καλφαγιάννη, Κωνσταντίνο Λάγκο, Αντώνη Σιώπκα, Μανώλη Σαββίδη, Χρύσα Κοντογιώργου, Λευτέρη Δημηρόπουλο,Γεράσιμο Σοφιανό, Κωνσταντίνο Καραθωμά, Γεωργία Μπιτάκου, Πέτρο Πέτρου, Σταύρο Δουκουζγιάννη, Χριστίνα Πιερή, Γιάννη Περδίκη, Σταύρο Παρχαρίδη, Βασίλη Τελίδη, Αριστείδη Σιναπίδη, Γιάννη Λαζαρίδη, Στέργιο Κωνσταντζίκη, Έιρήνη Χαραλαμπίδου κ.ά.

Guests: Σπύρος Μπιμπίλας, Πέτρος Ιμβριος

Λίγα λόγια για το έργο: Ο Μιχάλης και η Μυρσίνη, δυο νέα παιδιά,ετοιμάζονται να κάνουν το σπιτικό τους έχοντας όνειρα για μια ειρηνικήκαι όμορφη ζωή. Την ίδια στιγμή, οι 5 δημογέροντες της Σαμοθράκης αποφασίζουν να διώξουν τον Τούρκο φοροεισπράκτορα του νησιού και να συνταχθούν στο επαναστατικό κλίμα της εποχής. Ακολουθούν 3 μήνες ειρήνης, ωστόσο το νησί προετοιμάζεται για το ενδεχόμενοσύγκρουσης.

Έτσι δημιουργείται μια ομάδα ανθρώπων που κινεί τα νήματα, με τη συμμετοχή των 5 δημογερόντων, της οικογένειας Βισβίζη, ενός οπλαρχηγού από τη Σάμο κι ενός μυστηριώδους ξένου άντρα με το όνομα Αράν. Στα τέλη Αυγούστου, η Σαμοθράκη κυκλώνεται από τουρκικά πλοία. Ο καθένας από τους ήρωες θα βρεθεί αντιμέτωπος μετο κακό που έρχεται.

Ο μεγάλος αγώνας για επιβίωση ξεκινά…


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Σταθερά ψηλά τα κρούσματα: Στα 1.820 τα σημερινά - Τα 1.061 στην Αττική και τα 239 στα νότια προάστια

Τουρισμός: Η εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» φέρνει τις πρώτες ακυρώσεις

EURO 2020: Η βουτιά του Στέρλινγκ, η δεύτερη μπάλα και στο VAR η Βασίλισσα της Αγγλίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης