Το Μπαλέτο της Λυρικής Σκηνής χορεύει Μάνο Χατζιδάκι στο Ηρώδειο

Το Μπαλέτο της Λυρικής Σκηνής χορεύει Μάνο Χατζιδάκι στο Ηρώδειο

Η παράσταση  «Χορός με τη σκιά μου», σε χορογγραφία Κωνσταντίνου Ρήγου, θα παρουσιαστεί τον Ιούλιο για τρεις βραδιές 

Xoros_me_ti_skia_mou__Balleto__jpg
Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επιστρέφει μετά από πολυετή απουσία στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού, με την εξαιρετικά επιτυχημένη παραγωγή «Χορός με τη σκιά μου», που βασίζεται σε μουσικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι. Η παράσταση αυτή πρωτοπαρουσιάστηκε με επιτυχία τον Νοέμβριο του 2019 στο νέο σπίτι της Λυρικής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και επιστρέφει τώρα για τρεις βραδιές, στις 25, 27 και 29 Ιουλίου, στο Ηρώδειο.

Στον «Χορό με τη σκιά μου», ο διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος  χορογραφεί τέσσερα μοναδικά έργα του σπουδαίου Μάνου Χατζιδάκι για το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στον Κύκλο του C.N.S. η αγριεμένη θάλασσα αποτελεί το σκηνικό για την απώλεια και την οδύνη, στον Καπετάν Μιχάλη ο νυχτερινός υγρός άνεμος του νότου «πέφτει πάνω στις γυναίκες σαν άντρας και πάνω στους άντρες σαν γυναίκα», στο Καταραμένο φίδι η μορφή του Καραγκιόζη στέκει σαν σύμβολο της διαχρονικής λαϊκής τέχνης, ενώ στο Χαμόγελο της Τζοκόντας η Νέα Υόρκη γίνεται το πολυτελές και πολύβουο περιβάλλον για τη μοναξιά και την απόγνωση.

Ο Μάνος Χατζιδάκις έχει ορίσει το τοπίο της ελληνικής μουσικής και του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού όσο ελάχιστοι. Οι αναζητήσεις του αλλά και οι επιρροές του τον οδήγησαν σε πολλές και διαφορετικές διαδρομές. Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι οι καρποί της δημιουργικής του σποράς μπορούν να βρεθούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Από το τοπίο αυτό εμπνεύστηκε ο Κωνσταντίνος Ρήγος για τη χορογραφία, στην οποία περιηγείται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα του χατζιδακικού έργου, εντάσσοντας ισάριθμα εμβληματικά έργα σε μια σπονδυλωτή παράσταση. «Τι είναι ο χορός με τη σκιά μου; Ένας χορός με τον εαυτό μου. Μια εξομολόγηση επί σκηνής όλων αυτών που έχω ζήσει και που κουβαλάω για πάντα μέσα μου» σημειώνει ο χορογράφος.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Παρασκευή 25 Ιουνίου από τα Ταμεία ΕΛΣ, τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών και ηλεκτρονικά ΕΔΩ 

Ειδήσεις σήμερα:

Με απειλούσε πως θα με σκοτώσει: Οι ημέρες και τα έργα του ιερέα που έριξε βιτριόλι στους Μητροπολίτες

Έρχεται η ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίων: Υποχρεωτική από 1η Ιουλίου - Ποιοι ζητούν παράταση

Τζόνσον: Ανοικτή προοπτική να ταξιδέψουν στο εξωτερικό οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης