«Κήπος»: Ο Στέλιος Μάινας παραδίδει μαθήματα αληθινής αγάπης στο θεατρικό σανίδι

«Κήπος»: Ο Στέλιος Μάινας παραδίδει μαθήματα αληθινής αγάπης στο θεατρικό σανίδι

Το θεατρικό έργο του σημαντικού ηθοποιού και συγγραφέα Bruce Gooch ξεκινά καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

O_Kipos_-_Mainas
Μια παράσταση που υπενθυμίζει, με τον πιο συγκινητικό τρόπο, τη δύναμη της αγάπης, ο «Κήπος» του Bruce Gooch, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, με πρωταγωνιστές τον Στέλιο Μάινα  και την Κάτια Σπερελάκη, ξεκινάει την καλοκαιρινή περιοδεία της. Η θερινή αυλαία της θα ανοίξει στις 11 Ιουλίου και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί αρκετές πόλεις της Ελλάδας.

Πόσο βαθιά μπορεί να είναι η ανάγκη του ανθρώπου για αγάπη, για συντροφικότητα, για πλήρη αποδοχή; Μπορούν δύο φαινομενικά αντίθετες προσωπικότητες να βρουν ο ένας στον άλλο το πρόσωπο που έψαχναν σε όλη τους τη ζωή; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν κατά την διάρκεια της παράστασης.

Ο «Κήπος» (Tangled Garden) είναι το τελευταίο έργο του Bruce Gooch, σημαντικού ηθοποιού και συγγραφέα με επιτυχίες σε πολυάριθμες παραγωγές σε Η.Π.Α και Καναδά και ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας Θεάτρου New Fangled Stages η οποία εδρεύει στο Τορόντο. Το Από Μηχανής Θέατρο σε συνεργασία με την New Fangled Stages παρουσίασε το έργο σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Ο Μπάρι, βετεράνος του Βιετνάμ και οικοδόμος τώρα στο επάγγελμα, αναρρώνει μετά από εγχείρηση στο γόνατό του όταν ξαφνικά εμφανίζεται στο σπίτι του η Λουίζ. Καθώς πρέπει, άψογη επαγγελματίας και με ποιητικές ανησυχίες, έχει προσληφθεί από τον ανιψιό της πρώην γυναίκας του Μπάρι για να τον φροντίζει. Ο άξεστος χαρακτήρας του την τρέπει σε άτακτη φυγή όμως η συνέχεια τούτης της γνωριμίας κάθε άλλο παρά αναμενόμενη αποδεικνύεται. Ο Μπάρι δείχνει αποφασισμένος να γίνει καλύτερος άνθρωπος ενώ η Λουίζ, στο πρόσωπο του, θα αναζητήσει απεγνωσμένα τη βοήθεια.

Δύο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους και να βρουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τη σωτηρία. Η διαδρομή που πρέπει να διανύσουν είναι μεγάλη.

«Στην «ξηρή» ζωή των δύο ηρώων, ο Κήπος είναι μία όαση. Εκεί θα συναντηθούν, εκεί θα προσπαθήσουν να αρθρώσουν μια κοινή γλώσσα, εκεί θα αναζητήσουν ρωγμές για να εισχωρήσουν και να τολμήσουν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Παρά τις αντιθέσεις τους. Παρά τις αποτυχίες που κουβαλάνε. Παρά το δισταγμό. Ο Κήπος μετατρέπεται σε έναν τόπο διαπραγμάτευσης με τον άλλο, προπαντός όμως με τον ίδιο τους τον εαυτό. Η απόφαση, κόντρα στις συνθήκες, να χαράξουν μια κοινή διαδρομή, είναι άλλοτε ανακουφιστική άλλοτε επώδυνη, πάντα όμως γενναία. Κι ακόμα κι αν δεν ξέρουμε πόσο γερή είναι αυτή η γέφυρα συνάντησης που επιθυμούν να χτίσουν μαζί, το γεγονός ότι το προσπαθούν, έχει για μένα κάτι το μεγαλειώδες» σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης ο Δημήτρης Μυλωνάς.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

Κλείσιμο
ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
ΤΡΙΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΗΤΕΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΡΟΔΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΙΓΙΝΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗ
ΤΡΙΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙ
ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ ΙΘΑΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΙΓΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΑΤΡΑ
ΤΡΙΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΕΡΡΕΣ
ΤΡΙΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙ

Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 και 12 ευρώ και μπορείτε να κάνετε κράτηση ΕΔΩ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης