Λίνα Μενδώνη: Τί απαντά στην επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για τον Dior

Λίνα Μενδώνη: Τί απαντά στην επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για τον Dior

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κάνει λόγο για «fake news» της αντιπολίτευσης και υπογραμμίζει πως η άδεια χρήσης των χώρων από τον γνωστό γαλλικό οίκο δόθηκε μετά από ομόφωνες θετικών γνωμοδοτήσεων αρμόδιων κεντρικών συμβουλίων

Dior_Parthenonas
«Ακολουθώντας την πάγια τακτική των fake news, του ΣΥΡΙΖΑ, η Τομεάρχης Πολιτισμού του κόμματος και τα κομματικά του μέσα ενημέρωσης, εξακολουθούν να διαδίδουν ψευδείς ισχυρισμούς για δήθεν «προειλημμένες πολιτικές αποφάσεις» και μετατροπή της Ακρόπολης σε πασαρέλα»: Έτσι απαντά η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της η  Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με την φιλοξενία στην Αθήνα της παρουσίασης της νέας συλλογής του οίκου Dior που είναι εμπνευσμένη από την Ελλάδα και αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Όπως εξηγεί η κ. Μενδώνη «ο οίκος Dior πρότεινε στο Υπουργείο Τουρισμού, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ένα σύνολο εορταστικών εκδηλώσεων που προβάλλει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τους Ελληνες δημιουργούς και τεχνίτες και τα ελληνικά εργαστήρια. Οι πέντε αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού εξέτασαν ενδελεχώς το φάκελο, τον οποίον υπέβαλε το Υπουργείο Τουρισμού, και εισηγήθηκαν θετικά στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. Tα τριάντα μέλη των Κεντρικών Συμβουλίων, καταξιωμένοι επιστήμονες, διεθνούς κύρους, γνωμοδότησαν ομόφωνα υπέρ της αδειοδότησης του συνόλου των εκδηλώσεων, θέτοντας συγκεκριμένους όρους, βάσει των διατάξεων του αρχαιολογικού νόμου».

«Σήμερα, το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ έφθασε σε τέτοιο σημείο, ώστε να ενημερώσει τους αναγνώστες του, από την πρώτη σελίδα, ότι θα ανέβουν οκτώ εννιάμετρα φορτηγά στην Ακρόπολη για τις ανάγκες της φωτογράφισης. Ευτυχώς, ο νέος ανελκυστήρας λειτουργεί άρτια, ώστε να εξυπηρετήσει την άνοδο και των οκτώ εννιάμετρων φορτηγών.Η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να παράξει επί 4,5 χρόνια πολιτιστική πολιτική, τον έχει οδηγήσει σε απεγνωσμένες ανακοινώσεις οι οποίες στηρίζονται, είτε σε διαστρεβλώσεις , είτε σε fake news. Η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στο παρελθόν, με διχαστική γλώσσα, αναφερόμενη σε «τραυματικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας. Δυστυχώς, το μόνο τραυματικό είναι η αντιμετώπιση της πραγματικότητας στις δηλώσεις της» καταλήγει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στη δήλωσή της η βουλευτής Αχαΐας και τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για έλλειψη επίσημης ενημέρωσης ενώ ανέφερε, μεταξύ άλλων πως « η υπουργός Πολιτισμού  φρόντισε συστηματικά εδώ και ένα μήνα να να οργανώσει την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης», πως «η γνωμοδότηση του ΚΑΣ δεν μπορεί να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων μία προειλημμένη πολιτική απόφαση από την υπουργό και τον πρωθυπουργό, ειδικά σε ότι αφορά την Ακρόπολη» η οποία «είναι η διαπραγματεύσιμη αξία από μόνη της» και «θα ήταν σκόπιμο να μην ταυτίζεται με τραυματικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας, όπως το 1951, έστω και μέσα από το φακό ενός οίκου μόδας όπως του Dior».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Γιώργος Σπέντζος θυμάται: Οι μεγάλες ταινίες, η περιπέτεια με τον «Αλέξανδρο» του Στόουν και ο εμπρησμός του Ιντεάλ

Καιρός: Καταιγίδες με χαλάζι στα βόρεια - Νέοι χάρτες - Οι θερμοκρασίες για το Σαββατοκύριακο

Lady Gaga: Ποζάρει με αποκαλυπτικό μπικίνι - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης