Καιρός: Καταιγίδες με χαλάζι στα βόρεια - Νέοι χάρτες - Οι θερμοκρασίες για το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Καταιγίδες με χαλάζι στα βόρεια - Νέοι χάρτες - Οι θερμοκρασίες για το Σαββατοκύριακο

Χαλάει ο καιρός στα βόρεια, σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού: Τοπικά έντονα φαινόμενα σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη - Δείτε χάρτες με τις θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο

kairos-xalazi
Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται τις θερμές ώρες σήμερα στα βόρεια τμήματα της χώρας, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις.  

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, και ενώ βρίσκεται σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού, για σήμερα Παρασκευή  προβλέπονται λίγες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου βαθμιαία στα βόρεια θα πυκνώσουν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, στη Θράκη, στα βόρεια ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, αλλά και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

-Από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής (28-05-2021), στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στην ανατολική Μακεδονία, καθώς και στη Θράκη.


Στους παρακάτω χάρτες παρουσιάζεται το εκτιμώμενο ύψος βροχής για τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Παρασκευής 28/05, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα τοπικά έντονα φαινόμενα.
kairos-meteo-kakokairiavoreia

Κλείσιμο
kairosmeteo-kairosvoreia
Η πρόσκαιρη κακοκαιρία στα βόρεια εξασθενεί από το  βράδυ της Παρασκευής και οι θερμοκρασίες για το Σαββατοκύριακο θα είναι καλοκαιρινές, με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες.
kairossavvato-thermokrasies

kairoskiriaki-kairos-thermokrasies
ΣΑΒΒΑΤΟ 29-05-2021
Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30-05-2021
Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες όποτε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 31-05-2021
Στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.
kairosemy-kairosdeutera-vroxesathina

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτό είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό - Μητσοτάκης: Έτοιμοι να το ενεργοποιήσουμε πριν την 1η Ιουλίου

Lockdown: Ανοίγουν σήμερα τα θέατρα σε υπαίθριους χώρους - Αποφάσεις για γυμναστήρια και δεξιώσεις

Μπάρμπα: Γιατί είπα «κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη» - Δεν μπορείς να βγαίνεις μετά από 10-20 χρόνια και να λες...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης