Οίκος Dior: Ζητάει το Καλλιμάρμαρο για το ντεφιλέ Resort 2022

Οίκος Dior: Ζητάει το Καλλιμάρμαρο για το ντεφιλέ Resort 2022

Η επίδειξη του γαλλικού οίκου μόδας έχει προγραμματιστεί  για τις 17 Ιουνίου, εφόσον εξασφαλιστούν οι σχετικές άδειες- Το αίτημα έχει ήδη κατατεθεί στο Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων

dior-main
Στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο θα φιλοξενηθεί τελικά το πολυσυζητημένο ντεφιλέ του Dior, εφόσον εξασφαλιστούν οι σχετικές άδειες. Ο εντυπωσιακός αυτός χώρος με την μεγάλη ιστορία, σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί ως η φυσική «πασαρέλα» όπου στις 17 Ιουνίου θα παρουσιαστούν τα πολυτελή ρούχα της νέας κολεξιόν του κορυφαίου γαλλικού οίκου. Πρόκειται για μια συλλογή με έντονο ελληνικό άρωμα, επιλογή που οφείλεται στην επιθυμία του Dior να τιμήσει την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Παράλληλα, τα μοντέλα του σχεδιάζεται να φωτογραφηθούν σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της χώρα μας μεταξύ των οποίων και η Ακρόπολη.

Τα αιτήματα για την παραχώρηση των χώρων της επίδειξης αλλά και των φωτογραφήσεων έχουν ήδη καταθεθεί . Το θέμα του Καλλιμαρμάρου θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στο Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενώ το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) είναι το αρμόδιο για να δώσει άδεια φωτοφγράφισης.
Dior_Parthenonas

Σύμφωνα με πληφοροφορίες του protothema.gr συνεργάτες του οίκου Dior επισκέφθηκαν, στα τέλη Απριλίου, την Ακρόπολη, το Ηρώδειο, τον Ναό του Ηφαίστου, το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, και τον Ναό του Δία, στη Νεμέα προκειμένου να οργανώσουν τις λεπτομέρειες του λαμπερού σόου αλλά και της φωτογράφισης μέσα από την οποία τα κορυφαία μνημεία της Ελλάδας θα ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο.
«Ο Οίκος επέλεξε την Αθήνα, προορισμό εξαιρετικού χαρακτήρα, κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού και των ευρωπαϊκών τεχνών, για την νέα κολεξιόν .  Θα συνεχίσει την μαγεία του σόου που δημιουργήθηκε το 2020 στο Λέτσε...στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας με απόλυτο σεβασμό των υγειονομικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ» είχε ανακοινώσει επιασήμως, πριν από μερικές εβδομάδες, ο κοευφαίος οίκος μόδας ο οποίος επιστρέφει στη χώρα μας 70 ολόκληρα χρόνια μετά την ιστορική φωτογράφιση που είχε πραγματοποιήσει στον Παρθενώνα.
maria_dior
Κλείσιμο

Σημαντικό ρόλο πάντως στην επιλογή της ελληνικής ιστορίας ως φυσικής πρωταγωνίστριας της νέας κολεξιόν του Dior έπαιξε η καλλιτεχνική του διευθύντρια Μαρία Γκράτσια Κιουρί η οποία έχει μιλήσει δημοσίως για την αγάπη και τον θαυμασμό που τρέφει για τη χώρα μας και τον πολιτισμό της. Προκειμένου μάλιστα να αντλήσει έμπνευση για τις δημιουργίες της επισκέφθηκε, τον περασμένο Φεβρουάεριο, τη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» στην Καλαμάτα αλλά και τα Ανώγεια της Κρήτης που έχουν μεγάλη παράδοση στην υφαντική.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Γιατί δεν υπάρχει «αθηναϊκή μετάλλαξη» 

Η Εύα Καϊλή στον Δανίκα: «Ο Λοβέρδος εκφράζει πατριωτική και μεταρρυθμιστική γραμμή» 

Η Ναόμι Κάμπελ έγινε μητέρα στα 50 της χρόνια 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης