«Ο Πουπουλένιος»: Το βραβευμένο έργο για την παιδική βία στην ψηφιακή σκηνή του ΚΘΒΕ

«Ο Πουπουλένιος»: Το βραβευμένο έργο για την παιδική βία στην ψηφιακή σκηνή του ΚΘΒΕ

Πού και πότε μπορείτε να το παρακολουθήσετε δωρεάν

Popoulenios_-_parastasi
«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα αγοράκι που η μητέρα του και ο πατέρας του δεν του έδιναν παρά αγάπη…. Ήταν η ημέρα των γενεθλίων  του, όταν ένα σημείωμα γλίστρησε κάτω από την πόρτα του κλειδωμένου δωματίου, ένα σημείωμα που έγραφε «  Εσένα σε αγαπούν κι εμένα με βασανίζουν για επτά ολόκληρα χρόνια και ο μόνος λόγος ένα καλλιτεχνικό πείραμα που πέτυχε…» το σημείωμα είχε υπογραφή «Ο αδερφός σου» και ήταν γραμμένο με αίμα…»: Αυτή είναι η ιστορία του «Πουπουλένιου», της θεατρικής παράστασης που παρουσιάζει διαδικτυακά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), το Σάββατο 8  Μαΐου.

Γραμμένος το 2003 από τον ιρλανδικής καταγωγής Μάρτιν Μακ Ντόνα, «Ο Πουπουλένιος», είναι μια καθηλωτική μαύρη κωμωδία. Σε ένα απροσδιόριστο ολοκληρωτικό κράτος, ένας συγγραφέας κι ο νοητικά στερημένος αδερφός του, ανακρίνονται από δύο αστυνομικούς, καθώς οι σκοτεινές ιστορίες που γράφει ο πρώτος, παρουσιάζουν ομοιότητες με μια σειρά φόνων παιδιών. Ένας λαβύρινθος αφηγήσεων, όπου πραγματικότητα και ψευδαίσθηση, παρόν και παρελθόν συγχέονται σ΄ ένα περίπλοκο, συναρπαστικό και τρομακτικό παραμύθι για τη ζωή, την τέχνη, την πολιτική, την κοινωνία, τη βία και τη δημιουργικότητα.

Το έργο, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Μαίρης Ανδρέου, έχει μεταφραστεί σε πάνω από δέκα γλώσσες, κέρδισε το βραβείο Olivier το 2004, ως το καλύτερο θεατρικό έργο της χρονιάς, το βραβείο Drama Desk Award, απέσπασε το βραβείο Κριτικών Θεάτρου της Νέας Υόρκης και βραβεία Tony.
«Ο Πουπουλένιος» είναι ένα έργο σπουδαίο, που πραγματεύεται την παιδική βία, μέσα από την οποία ο Κατούριαν πλάστηκε κι έγραψε κάποιες ιστορίες… Με παιδιά… Όχι για παιδιά… Κάποιες αστείες και τρυφερές και κάποιες σκληρές, όπως οι ήχοι που άκουγε από το διπλανό κλειδωμένο δωμάτιο κάθε βράδυ…» εξηγεί η Μαίρη Ανδρέου.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το θεατρικό κοινό της χώρας μας θα κληθεί να έρθει αντιμέτωπο με την κοφτερή πένα του πολυδιάστατου καλλιτέχνη.  Τούτο το παράξενο σαρκαστικό σύμπαν του Μακ Ντόνα, το σκοτεινό και συνάμα σαγηνευτικά ποιητικό, που ερευνά τη ζωή με επιθετικό τρόπο και ωμότητα στα όρια του ακραίου, έρχεται απροκάλυπτα να μας συνταράξει, στην ιστορία του βραβευμένου «Πουπουλένιου»  τραβώντας το χαλί κάτω απ’ τα πόδια» σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Νίκος Κολοβός.

Παίζουν οι ηθοποιοί Σπύρος Σαραφιανός, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Χρίστος Στυλιανού και η Ευαγγελίνα Καρυοφύλλη

Η παράσταση, που είναι κατάλληλη για θεατές από 16 ετών και άνω, θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 8 Μαΐου στις 10 μ.μ. στο κανάλι του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος  και θα είναι διαθέσιμη δωρεάν  από τις 10 μ.μ. του Σαββάτου έως τις 6 π.μ. της Κυριακής 9 Μαΐου και από τις 10 μ.μ. της Κυριακής έως τις 6 π.μ. της Δευτέρας 10 Μαΐου 2021.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Ελευθερία»: Πρεμιέρα για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson

Γρηγοράκος: «Έμεινα διασωληνωμένος δύο μήνες - Εχασα 42 κιλά, το σώμα μου έτρωγε τις σάρκες του»

Θεσσαλονίκη: Άστεγη εντοπίστηκε νεκρή στην Τσιμισκή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης