Ρεσιτάλ πιάνου του Δημήτρη Τουφεξή με έργα Σοπέν

Ρεσιτάλ πιάνου του Δημήτρη Τουφεξή με έργα Σοπέν

Θα μεταδοθεί μέσω Live Streaming από την επίσημη σελίδα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Toufexis_pianistas
Τα πιανιστικά έργα του Σοπέν  αποτελούν ένα δώρο ανυπέρβλητης ομορφιάς και αισθητικής αξίας για κάθε μουσικό. Ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ Δημήτρης Τουφεξής, έρχεται σήμερα στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» για να μαγέψει το κοινό με την ερμηνεία του σε ένα πρόγραμμα επιλεγμένων έργων του επονομαζόμενου «Πρίγκιπα του πιάνου». Το ρεσιτάλ του θα μεταδοθεί μέσω Live Streaming από την επίσημη σελίδα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Ο Φρανς Λίστ είχε πει για την πιανιστική τεχνική του Σοπέν: «Κοιτάξτε αυτά τα δέντρα, ο αέρας διαπερνά το φύλλωμά τους κι όμως, τα δέντρα στέκουν ακίνητα».
Ο κύριος όγκος της συνθετικής δημιουργίας του Σοπέν (1810-1849) προορίζεται για το πιάνο. Ως πιανίστας, ο Πολωνός δημιουργός απέκτησε μεγάλη φήμη, εξαιρετικά σύντομα στην καλλιτ- έδωσε λίγο περισσότερες από 30 συναυλίες στην διάρκεια της τραγικά σύντομης ζωής του.

Αριστοκρατικός, κομψός και άνετος μέσα στο πιανιστικό του σώμα, ο Σοπέν ήταν προικισμένος με την αίσθηση μιας εξαιρετικής ευαισθησίας στο πιάνο, ένα χάρισμα που τού επέτρεπε να εξερευνά εις βάθος όλες τις ηχητικές και εκφραστικές δυνατότητες του μουσικού οργάνου της εποχής του. Οι καινοτομίες που πρότεινε στην δακτυλοθεσία, στην τεχνική του αριστερού χεριού, στην τεχνική του πεντάλ, καθώς και η συνολική του προσφορά στην εξερεύνηση της πιανιστικής τέχνης , αποτελούν πλέον έναν από τους πυλώνες της διεθνούς μουσικής εργογραφίας για πιάνο.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας, αξίας 5 €, από ΕΔΩ 

Παρακολουθήστε το ρεσιτάλ ΕΔΩ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης