Οι «Μάρτυρες των Αθηνών» στο διαδίκτυο από το θέατρο Σταθμός

Οι «Μάρτυρες των Αθηνών» στο διαδίκτυο από το θέατρο Σταθμός

Η παράσταση παρουσιάζεται με αφορμή την συμπλήρωση 80 χρόνων από την γερμανική εισβολή στην Αθήνα

Theatro_Stathmos
Ογδόντα χρόνια μετά τη γερμανική εισβολή στην Αθήνα, στις 27 Απριλίου 1941, το Θέατρο Σταθμός τιμά τη συλλογική μνήμη προβάλλοντας ψηφιακά την παράσταση του Μάνου Καρατζογιάννη «Μάρτυρες των Αθηνών».
Οι Μάρτυρες των Αθηνών Θέατρο Σταθμός


Μνήμες. Αφής... Μυρωδιές... Ήχοι... Συνειρμοί...Ιστορίες καθημερινών ανθρώπων στη πιο δύσκολη στιγμή της πόλης τους: στην Αθήνα της Κατοχής. Η ελπίδα, η αγωνία, το γέλιο, τα κλειστά παντζούρια, ο θάνατος, το χαμόγελο, η πείνα κι ο αγώνας για την επιβίωση...Μια ομάδα ηθοποιών από διαφορετικές σχολές και γενιές (Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Εβίτα Ζημάλη, Θεοδώρα Μαστρομηνά, Μάρκος Μπούγιας, Γιώργος Παπαπαύλου, Ερατώ Πίσση, Μαριέττα Σγουρδαίου και Αθηνά Τσιλύρα) ζωντανεύουν το εμπνευσμένο από μαρτυρίες της εποχής κείμενο του Μάνου Καρατζογιάννη, ο οποίος μετά το θεατρικό του έργο για τη ζωή της αδικοχαμένης Ελένης Παπαδάκη «Για την Ελένη», καταπιάνεται ξανά με το ελληνικό ιστορικό τραύμα.

Με κύριους άξονες την ατομικότητα και την ενσυναίσθηση οι «Μάρτυρες των Αθηνών» αφηγούνται την προσωπική και τη συλλογική ιστορία ενός ολόκληρου λαού, ογδόντα χρόνια μετά την γερμανική εισβολή στην Αθήνα.

Οι χοροί, τα τραγούδια, τα κεριά, οι αρβύλες, τα γράμματα, τα κατσαρολάκια, η γατούλα Πρινσερούλα και το τύμπανο. Του πολέμου.
Κλείσιμο
Τα παιδικά χρόνια των παππούδων μας ως ρίζα της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας.

Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάνος Καρατζογιάννης ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Εβίτα Ζημάλη, Θεοδώρα Μαστρομηνά, Μάρκος Μπούγιας, Γιώργος Παπαπαύλου, Ερατώ Πίσση, Μαριέττα Σγουρδαίου και Αθηνά Τσιλύρα.
Πρόγραμμα on line προβολών

Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου, Μεγάλη Δευτέρα 26 και Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου, ημέρα επετείου της γερμανικής εισβολής στην Αθήνα στις 19.00

Τα εισιτήρια κοστίζουν 7 ευρώ και μπορείτε να τα προμηθευτείτε ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης