Live Streaming: Σημαντική μείωση συντελεστή ΦΠΑ για διαδικτυακές παραστάσεις και συναυλίες

Live Streaming: Σημαντική μείωση συντελεστή ΦΠΑ για διαδικτυακές παραστάσεις και συναυλίες

Εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων για την στήριξη του Πολιτισμού και την πρόσβαση σε αυτόν την εποχή της πανδημίας

live_streaming
Σε ένα σημαντικό αίτημα των καλλιτεχνών, των θεατρικών παραγωγών και των διοργανωτών πολιτιστικών εκδηλώσεων, κλάδων που έχουν πληγεί εντονότατα από τις συνέπειες της πανδημίας, ανταποκρίνεται το Yπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο συντελεστής ΦΠΑ για τις θεατρικές παραστάσεις και τις συναυλίες που μεταταδίδονται ζωντανά μέσω διαδικτύου, μειώνεται από 24%, που ήταν μέχρι σήμερα, σε 6%.

Η συγκεκριμένη τροποποίηση δίνει την δυνατότητα στους διοργγανωτές να μειώσουν ως ένα βαθμό την τιμή των ηλεκτρονικών εισιτηρίων αλλά και να να συγκεντρώνουν έσοδα έτσι ώστε να μπορούν να καλύψουν, τις απαραίτητες τουλάχιστον, οικονομικές υποχρεώσεις μιας νέας καλλλιτεχνικής παραγωγής. Πρόκειται δηλαδή για μια αλλαγή η οποία σχετίζεται με ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζόμενων στον χώρο του Πολιτισμού αλλά και με το κοινό.

Η ευνοϊκή αυτή παρέμβαση, που πραγματοποιήθηκε μέσω της συνεργασίας του Yπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με το αρμόδιο Yπουργείο, Οικονομικών , θα ισχύει για όσο διάστημα διαρκεί το μέτρο της αναστολής προσέλευσης κοινού σε ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λόγω της νόσου COVID-19. Συγκαταλέγεται στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ενίσχυση του συγκεριμένου κλάδου οι εργαζόμενοι στον οποίο έχουν ζητήσει επανειλλημένως στήριξη μέσω συναντήσεων αλλά και επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων.

Να σημειωθεί πως έχει συμπληρωθεί ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που μπήκε λουκέτο σε θέατρα, μουσικές σκηνές, κέντρα διασκέδασης και πολιτιστικούς χώρους με αποτελέσμα χιλιάδες εργαζόμενων να παραμένουν άνεργοι έχοντας μοιραία περιέλθει σε άθλια οικονομική κατάσταση. Όπως εξελίσσεται μάλιστα η πορεία της πανδημίας είναι βέβαιο πως θα χαθεί ολόκληρη και η φετινή χειμερινή περίοδος τις προβλέψεις για την καλοκαιρινή δραστηριότητα να είναι ακόμη νεφελώδεις.

«Η ανάγκη του κοινού για πρόσβαση στον πολιτισμό, όχι μόνο δεν περιορίστηκε λόγω της πανδημίας, αλλά αντιθέτως εντάθηκε, όπως εξάλλου και η ανάγκη καλλιτεχνικής έκφρασης» υπογραμμίζει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης αναφερόμενος στην νέα αυτή παρέμβαση και προσθέτει: «Σε μία περίοδο που το live-streaming αποτελεί μια γέφυρα που φέρνει κοντά τους θεατές και τους καλλιτέχνες, οφείλουμε να δίνουμε κίνητρα και να καθιστούμε ευκολότερη την πρόσβαση του κοινού στη σύγχρονη δημιουργία, στηρίζοντας παράλληλα τους εργαζόμενους στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα».

Ειδήσεις σήμερα

Ρωσία: Παρατείνεται η απαγόρευση των πτήσεων από και προς Βρετανία έως τις 16 Απριλίου

Πέτσας (ΘΕΜΑ 104,6): Πάμε σε σταδιακό άνοιγμα από το τέλος Μαρτίου 

«Σπίτι με το MEGA»: Αφιέρωμα στην ελληνική παραδοσιακή μουσική με τον Γιάννη Καψάλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης