Πτυχές φιλοσοφικού στοχασμού στον Χρήστο Μαλεβίτση: Δοκίμια από τον Σπύρο Α. Γεωργίου

Πτυχές φιλοσοφικού στοχασμού στον Χρήστο Μαλεβίτση: Δοκίμια από τον Σπύρο Α. Γεωργίου

Κυκλοφορούν από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις

2
Την φιλοσοφική σκέψη του συγγραφέα Χρήστου Μαλεβίτση φωτίζουν τα δοκίμια του Σπύρου Α. Γεωργίου, που συμπεριλαμβάνονται στο σπονδυλωτά αρθρωμένο βιβλίο με τίτλο Σπύρου Α. Γεωργίου, Πτυχές φιλοσοφικού στοχασμού στον Χρήστο Μαλεβίτση. Τα δοκίμια, που κυκλοφορούν από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις στο πλαίσιο της σειράς «δοκίμιο, Αθήνα 2021», πραγματεύονται θέματα όπως η δόξα του πνεύματος, η μετα-ιστορία, το εθνικώς ζην, η ελευθερία, η παράδοση, η πολιτική παιδεία και το δοκίμιο ως είδος έντεχνου λόγου.

Βιογραφικό σημείωμα του Χρήστου Μαλεβίτση

Ο Χρήστος Μαλεβίτσης υπήρξε συγγραφέας, διανοητής καί δοκιμιογράφος με εκτενές και πολύπλευρο έργο. Καλλιέργησε τό φιλοσοφικό δοκίμιο με κείμενα πνευματικής ανησυχίας και σύγχρονου προβληματισμού που ἀποτελούν τομές στη συνείδηση της εποχής μας.

Σεμνή παρουσία στα ελληνικά γράμματα, με ευρεία φιλοσοφική και λογοτεχνική κατάρτιση εκφράζει την αγωνία του για το μυστήριο, την τραγικότητα και την έσχατη μέριμνα του ανθρώπου. Τα δοκίμιά του αναδεικνύουν την αρτιότητα της ελληνικής γλώσσας και χαρακτηρίζονται από μεστότητα λόγου, εκφραστική δύναμη και λυρισμό, ελληνική παιδεία με αξιόλογα κείμενα ξένων στοχαστών του σύγχρονου φιλοσοφικού λογισμού.

Όταν ο Χρήστος Μαλεβίτσης έφυγε από τη ζωή και καθώς τα περισσότερα βιβλία του είχαν εξαντληθεί, μια ομάδα ατόμων που είχαν συνδεθεί μαζί του σε κοινές πνευματικές αναζητήσεις ίδρυσε τον Σύνδεσμο Φίλων Χρήστου Μαλεβίτση (Σ.Φ.Χ.Μ.), με σκοπό τη διάσωση και ευρύτερη διάδοση του έργου του συγγραφέα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Η πρωταθλήτρια στίβου Ειρήνη Δανιήλ καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από τον προπονητή της

Καινούργιου κατά Κούγια για το «επαγγελματίας κυρία» της Μυκόνου: «Ποιος νομίζει ότι είναι;» - Τι απαντά ο ποινικολόγος

Γαλλικό δικαστήριο: Σε κατ' οίκον περιορισμό με βραχιολάκι ο Σαρκοζί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης