Ένιο Μορικόνε: Ταξιδέψτε στον μαγικό κόσμο του σπουδαίου συνθέτη μέσω διαδικτύου

Ένιο Μορικόνε: Ταξιδέψτε στον μαγικό κόσμο του σπουδαίου συνθέτη μέσω διαδικτύου

Μέσα από μια μουσική - παράσταση αφιέρωμα στην κινηματογραφική μουσική του που φιλοξενεί η ψηφιακή σκηνή του Christmas Theater

EnnioMorricone
'Ενα ταξίδι στον μαγικό μουσικό κόσμο του κορυφαίου κινηματογραφικού συνθέτη Ένιο Μορικόνε  προσφέρει στο κοινό το Christmas Theater. Για τέσσερος συνεχείς ημέρες, από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου, θα μεταδίδεται διαδικτυακά την υπερπαραγωγή με τίτλο «Η Μονομαχία του Μορικόνε» που αποτελεί ένα από καλύτερα αφιερώματα που έχουν ποτέ πραγματοποιηθεί για τον σπουδαίο δημιουργό που άλλαξε με τις νότες του την ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Η άγρια δύση συναντά τον μελωδικό ήχο της Ιταλίας. Οι σκληροί γκάγκστερ της Νέας Υόρκης συναντούν τους καουμπόηδες από τα έρημα λιβάδια. Ο «Νονός» συναντά τον «Ταξιτζή». Και η μαγεία του κινηματογράφου συναντά τον ήχο μια μεγάλης συμφωνικής ορχήστρας, διάσημης σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαβάνει τα πιο δημοφιλή έργα του αξάεχαστου συνθέτη από τις ταινίες: «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος», «Κάποτε στην Αμερική», «Για μια Χούφτα Δολάρια», «Οι Μισητοί 8», «Ένας Εναντίον Δέκα», «Άδωξοι Μπάσταρδη», «Οι Αδιάφθοροι», «Η συμμορία των Σικελών» κ.α.
Moricone_concert

Ως φόρος τιμής στον δημιουργό που άνοιξε δρόμο και δημιούργησε την δική του σχολή στην κινηματογραφική μουσική, στο τέλος της συναυλίας παρουσιάζονται και επιλογές διάσημων μελωδιών άλλων συνθετών που έχουν μείνει στην ιστορία και θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος αυτής της μουσικής κινηματογραφικής «Μονομαχίας» που ξεκίνησε ο Μορικόνε: «Ο Ταξιτζής» του Μπέρναρντ Χέρμαν, το «Kill Bill» του Σόνι Μπόνο και ο αξεπέραστος «Νονός» του Νίνο Ρότα.
Κλείσιμο
Την σπουδαία Συμφωνική Ορχήστρα της Δανίας διευθύνει η Σάρα Χικς ενώ συμμετέχουν η σοπράνο Τούβα Σέμινγκσεν, ο διάσημος σολίστας σαξοφώνου Χανς Ούρλικ και η Εθνική Χορωδία της Δανίας.

Ο πολυβραβευμένος Ιταλός συνθέτης Ένιο Μορικόνε, που έφυγε από την ζωή τον περασμένο Ιούλιο, ήταν εκτός από συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος και εξαιρετικός τρομπετίστας και έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, καθώς και σύγχρονα έργα κλασσικής μουσικής. Η μουσική του Μορικόνε έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 60 βραβευμένες ταινίες και πολλές φορές η επιτυχία της μελωδίας του, ξεπερνούσε την επιτυχία της ίδιας της ταινίας.

Ο Μορικόνε έγινε παγκοσμίως γνωστός συνθέτοντας μουσική (την περίοδο 1960-75) για ιταλικά γουέστερν όπως η τριλογία «Για Μια Χούφτα Δολάρια», «Μονομαχία στο Έλ Πάσο» και «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος».Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, ο Μορικόνε συνέθεσε μουσική για πολλά είδη ταινιών, από κωμωδίες μέχρι δράμα, θρίλερ και ιστορικές ταινίες, ενώ από το τέλος της δεκαετίας του 1970, ο Μορικόνε διακρίθηκε στο Χόλιγουντ, συνθέτοντας μουσική για Αμερικανούς σκηνοθέτες.

Ο Μορικόνε συνέθεσε μουσική για αρκετές ταινίες που κέρδισαν Όσκαρ. Ο ίδιος είχε προταθεί για πέντε Όσκαρ την περίοδο 1979-2001 αλλά τελικά έλαβε το 2007 το τιμητικό Όσκαρ «για την μαγευτική και πολυπρόσωπη συνεισφορά του στην τέχνη της μουσικής για ταινίες» και τέλος παρέλαβε και το Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής το 2016 για τη μουσική της ταινίας «Μισητοί 8». Είχε κερδίσει 3 βραβεία Γκράμι, τρείς Χρυσές Σφαίρες, έξι Bafta, δύο βραβεία Ευρωπαϊκού κινηματογράφου, έναν Χρυσό Λέοντα και ένα Πολικό Μουσικό Βραβείο.
Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ και μπορείτε να κάνετε κράτηση ΕΔΩ  και ΕΔΩ 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ONLINE ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 στις 20.00
Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 στις 16.00 και στις 20.00
Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 στις 16.00 και στις 20.00
Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 στις 20.00

Ειδήσεις σήμερα: 

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αττική - Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί

Ανησυχία από την άνοδο στον αριθμό των διασωληνωμένων - 70% αύξηση στο ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη

Βραχυκύκλωμα και φωτιά σε μετασχηματιστή ρεύματος στην Κάτω Κηφισιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης