Υπουργείο Πολιτισμού: Βλέπει αστοχίες πίσω από το παρατεταμένο χθεσινό black out στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Υπουργείο Πολιτισμού: Βλέπει αστοχίες πίσω από το παρατεταμένο χθεσινό black out στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για  τυχόν παραλείψεις που έθεσαν σε κίνδυνο την σαφάλεια του μουσείου. Σε πλήρη λειτουργία πλέον όλα τα συστήματα

EAM
Σε πλήρη λειτουργία επανήλθαν τα ηλεκτρολογικά συστήματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου το οποίο παρέμεινε στο σκοτάδι για αρκετή ώρα μετά το χθεσθνό black out που δημιουργήθηκε λόγω της  έκρηξης στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, πέραν του black out της ΔΕΗ, υπήρξαν, προφανώς, και άλλες αστοχίες οι οποίες άφησαν το ΕΑΜ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, για περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι το καθολικό black out. Η μη λειτουργία των ηλεκτρολογικών συστημάτων του δημιούργησε θέμα ασφαλείας, παρά την παρουσία της νυκτερινής φύλαξης.

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ειδοποίησε αμέσως τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Λευτέρη Οικονόμου, ώστε να δημιουργηθεί αλυσίδα   ασφαλείας από  αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Μουσείο.  Ταυτόχρονα, έσπευσε στο Μουσείο με το γενικό γραμματέα Γιώργο Διδασκάλου, ώστε να ενημερωθούν  για τις αιτίες του προβλήματος, να γίνει έλεγχος των συστημάτων και άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων.

Από στις 2 π.μ. σήμερα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία όλα  τα συστήματα  φωτισμού και ασφάλειας, ενώ, από νωρίς το πρωί, γίνεται διεξοδικός έλεγχος για την επίλυση των αστοχιών  που κατεγράφησαν.

Επίσης, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να ερευνηθούν οι τυχόν παραλείψεις  των υπευθύνων  για την άψογη λειτουργία όλων των συστημάτων του Εθνικού Αρχαιολογικού  Μουσείου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σεξουαλική παρενόχληση στο θέατρο: Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση - Αρχίζει και επίσημα η έρευνα

Σοφία Μπεκατώρου: Στο αρχείο οι καταγγελίες για βιασμό λόγω παραγραφής

Αποπλάνηση 13χρονου μαθητή: Πώς έπεσε στα δίχτυα της φιλολόγου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης