Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Ποια είναι η αρχαιολόγος που ανέλαβε το τιμόνι του

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Ποια είναι η αρχαιολόγος που ανέλαβε το τιμόνι του

Οι σπουδές, η πλούσια εμπειρία και οι διακρίσεις

Karapanagiotou

Με νέα διευθύντρια στο τιμόνι του βρίσκει το νέο έτος το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Η Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτου, που ανέλαβε καθήκοντα πριν από λίγες ημέρες, καλείται να ηγηθεί του κορυφαίου μουσειακού ιδρύματος αναπληρώνοντας την άξια προκάτοχό της Μαρία Λαγογιάννη η οποία συνταξιοδοτήθηκε, και χαράσσοντας τον νέο, σύγχρονο δρόμο πάνω στον οποίο θα πορευτεί στο μέλλον. Μεγάλη η πρόκληση…!

Όσοι γνωρίζουν πάντως την ίδια, το έργο της αλλά και τα εφόδιά της κάνουν λόγο για μια εξαιρετική και ιδιαιτέρως καταρτισμένη επιστήμονα με πλούσια εμπειρία και πάθος για την δουλειά της. Μια ματιά στο βιογραφικό της, εξάλλου, αρκεί για να δημιουργήσει κάποιος μια πρώτη εντύπωση για την μέχρι πρότινος προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και νέα επικεφαλής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Σπούδασε Ιστορία - Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και, στη συνέχεια, έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Κλασική Αρχαιολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2002 αναγορεύτηκε διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα γνωστικά της εφόδια φρόντισε να τα διοχετεύσει τόσο στην αρχαιολογική έρευνα και την πανεπιστημιακή εκπαίδευση όσο και σε θέσεις ευθύνης και φιλόδοξες πολιτιστικές αποστολές που έχει κατά καιρούς αναλάβει όπως η διεύθυνση  του ελληνοαμερικανικού ερευνητικού προγράμματος στο Λύκαιο Όρος Αρκαδίας αλλά και η σπουδαία επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας για την οποία και βραβεύτηκε.

Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε πλήθος ανασκαφών, δίδαξε για αρκετά χρόνια τα γνωστικά αντικείμενα της Κλασικής Αρχαιολογίας και της Διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Πολιτισμικών Αγαθών ενώ έχει να επιδείξει και ενδιαφέρον συγγραφικό έργο με επίκεντρο την αρχαιολογία, τη μουσειολογία και την πολιτιστική εκπαιδευτική πολιτική.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο αποτελεί για εκείνη έναν χώρο γνώριμο και προσφιλή στον οποίον τώρα επιστρέφει με αυξημένες βεβαίως υποχρεώσεις αλλά και πολλά φιλόδοξα σχέδια καθώς η ανάληψη των καθηκόντων της συμπίπτει με την περίοδο  του εκσυχγρονισμού του αλλά και την αναμόρφωση της γύρω περιοχής.

 Ειδήσεις σήμερα

Χάος στις ΗΠΑ: Νεκρή η γυναίκα που πυροβολήθηκε στο Καπιτώλιο

LIVE όλες οι εξελίξεις στις ΗΠΑ

Χάος στις ΗΠΑ: Διαδηλώσεις οπαδών του Τραμπ και σε άλλες πολιτείες - Βίντεο 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης