«Ανθρώπινη συμπύκνωση»: Το διήγημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου γίνεται θεατρικό στο ραδιόφωνο

«Ανθρώπινη συμπύκνωση»: Το διήγημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου γίνεται θεατρικό στο ραδιόφωνο

Στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Radio_Plays_Day_6

Το διήγημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου «Ανθρώπινη συμπύκνωση», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, θα είναι η επόμενες πρεμιέρα των «Radio Plays», του διαδιακτυκού ραδιοφωνικού θεάτρου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Το έργο με την έντονη αστυνομική πλοκή θα αρχίσει να μεταδίδεται την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, στις 17:00.

Open Plan - Radio Plays | ΠΡΟΒΕΣ: Ανθρώπινη Συμπύκνωση


Η «Ανθρώπινη συμπύκνωση» δημοσιεύτηκε στον δεύτερο τόμο της σειράς «Ελληνικά εγκλήματα», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Ο «διαπλεκόμενος» εκδότης και διευθυντής εφημερίδας Σταύρος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται νεκρός στο γραφείο του την ώρα του πρωινού καφέ με την πλάτη γυρισμένη προς το παράθυρο, να κοιτάζει το χιόνι που πέφτει. Η Δώρα, η ελκυστική και έμπειρη Αστυνόμος που αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση, τυχαίνει να έχει μεγαλώσει μέσα στην εφημερίδα, ως κόρη ενός παλαίμαχου, απολυμένου από τον νεκρό, αστυνομικού συντάκτη. Η έρευνά της για το ποιος σκότωσε τον διευθυντή συναντά πολλά εμπόδια, που αποκαλύπτονται καθώς ανακρίνει παλιούς γνωστούς, αλλά και νέους εργαζόμενους στην εφημερίδα: τη γραμματέα του νεκρού, τον εκδότη, τον διευθυντή σύνταξης, τον ιδιοκτήτη του κυλικείου. Μέσα από το διεισδυτικό βλέμμα της, παρακολουθούμε το γαϊτανάκι των σχέσεων εξουσίας γύρω από την καρέκλα του διευθυντή, τα προσωπικά συμφέροντα, τις μυστικές συμμαχίες, τον αναβρασμό φιλοδοξιών και ματαιώσεων στο υπέδαφος του εργασιακού περιβάλλοντος. Όμως, απ’ όλους όσοι έχουν αδικηθεί από τον Παναγιωτόπουλο, ποιος άραγε τόλμησε να τον σκοτώσει;  

Το διήγημα ζωντανεύουν με τις φωνές τους οι ηθοποιοί Κόρα Καρβούνη, Ελένη Κουτσιούμπα, Βασίλη Μαγουλιώτη, Άλκη Παναγιωτίδη, Θανάση Παπαγεωργίου, Αλέξανδρο Σιάτρα και Κωνσταντίας Τάκαλου. Την πρωτότυπη jazz μουσική σύνθεση, που συμπληρώνει την αφήγηση, υπογράφει ο Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης και ερμηνεύει μαζί με τους μουσικούς: Δημήτρη Βερδίνογλου, Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, Πέτρο Κλαμπάνη και Κώστα Τζέκο.

 
Ειδήσεις σήμερα: 

Τι ισχύει μέχρι την Πρωτοχρονιά - Τα μέτρα για τις μετακινήσεις, το ρεβεγιόν, τις εκκλησίες

Σοβαρό επεισόδιο στο νοσοκομείο Χαλκίδας με Ρομά που δεν του επέτρεψαν να δει τη νεκρή μητέρα του

Μόσιαλος: Εθελοντές-ήρωες οδήγησαν στην έγκριση των εμβολίων

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης