«Νιάρ Νουάρ»: Γάτες...Σέρλοκ Χολμς σε σειρά βιβλίων μυστηρίου για παιδιά

«Νιάρ Νουάρ»: Γάτες...Σέρλοκ Χολμς σε σειρά βιβλίων μυστηρίου για παιδιά

Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ίκαρος

Niar_Niar_books
Αγαπάτε τις γάτες; Σας αρέσουν τα µυστήρια; Εκτιµάτε το χιούµορ; Ε τότε η σειρά «Νιάρ Νουάρ» φτιάχτηκε για εσάς! Ο τίτλος τα λέει όλα .Τα βιβλία µυστηρίου για παιδιά (από 9 έως 99 ετών), που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ικαρος, έχουν ήρωες αποκλειστικά και µόνο γάτες!

Σε αυτό το χιουµοριστικό, ελληνικό γατο-σύµπαν που δηµιούργησε η συγγραφέας Ειρήνη Μητροπούλου, πρωταγωνιστής είναι ο διάσηµος ντετέκτιβ Ματθαίος Γατιάδης.Πανέξυπνος, µε πυκνή ασπρόµαυρη γούνα και αδυναµία στα κοκτέιλ µανταρίνι-καναρίνι, ο Ματθαίος εξιχνιάζει, µετά από πολλές περιπέτειες, τις δύο πρώτες υποθέσεις της σειράς, που φέρουν τους τίτλους «Μυστήριο στο Γατονήσι» και «Η Παράξενη διαθήκη του Ιερόθεου Νιάρ».

Η πλοκή θυµίζει πραγµατικά Αγκαθα Κρίστι, µόνο που αντί για τον Ηρακλή Πουαρώ και την µις Μαρπλ, τα σκοτεινά µυστήρια λύνει ο Ματθαίος Γατιάδης µαζί µε την ατρόµητη βοηθό του Βεατρίκη Γκουρµέ.
Στην πρώτη ιστορία, το «Μυστήριο στο Γατονήσι», ο Ματθαίος καλείται να εξιχνιάσει την υπόθεση απαγωγής µιας πλούσιας κληρονόµου. Ανάµεσα στους υπόπτους είναι η καλλονή Μαξίν Καραγάτογλου, το µέντιουµ Λουκία Παπαδογατάκη, και ο Γάλλος αιγυπτιολόγος Ζαν-Ζακ ντε λα Ψιψίν. Εννοείται πως όλοι είχαν τα µέσα, την ευκαιρία και τα ύπουλα κίνητραγια να κάνουν το γατο-έγκληµα!

Στην «Παράξενη ∆ιαθήκη», την δεύτερη περιπέτεια της σειράς, ο Ματθαίος και η Βεατρίκη πάνε στην Τήνο, εκεί που τους οδηγεί η περίεργη διαθήκη του εκκεντρικού Ιερόθεου Νιαρ. Θα καταφέρουν να βρουν το σεντούκι µε τις χρυσές λίρες, λύνοντας τους γρίφους µε τα στιχάκια, που άφησε πίσω του ο µακαρίτης γάτος;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης