Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Σε εκσυγχρονισμό και αποτελεσματικότητα στοχεύει το νέο του Δ.Σ.

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Σε εκσυγχρονισμό και αποτελεσματικότητα στοχεύει το νέο του Δ.Σ.

Οι εξαγγελίες των μελών του στην πρώτη επίσημη εμφάνισή τους μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους

Sienema
Η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας μέσω της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή, η άμεση ολοκλήρωση του Ειδικού Χρηματοδοτικού Προγράμματος Covid – 19 αλλά και η δημιουργία ενός νέου, ευέλικτου Κανονισμού αποτελούν τις βασικές προταιρεότητες του νέου Δ.Σ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ). Τα παραπάνω και αρκετά ακόμη θέματα που αφορούν στην στήριξη της εγχώριας κινηματογραφικής κοινότητας συζητήθηκαν κατά την σημερινή, διαδικτυακή συνέντευξη τύπου, που σηματοδότησε την πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου διοικητικού επιτελείου του Κέντρου.

«Στόχος μας είναι, το ΕΚΚ να δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο ο κινηματογράφος ως τέχνη και ως βιομηχανία θα μπορεί να ευδοκιμήσει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες» τόνισε Πρόεδρος του Δ.Σ.του ΕΚΚ Μάρκος Χολέβας δίνοντας το βασικό στίγμα της μελλοντικής πολιτικής του, για να περάσει, αμέσως μετά, στην παρουσίαση των κεντρικών στόχων του και των τρόπων με τους οποίος σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τις μακροχρόνιες αγκυλώσεις που δυσχαιρένουν την αποτελεσματικότητά του.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη του Ειδικού Χρηματοδοτικού Προγράμματος Covid 19, που εκπονεί το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ανέρχεται σε συνολικά ύψος 3.800.000 ευρώ, ο κ. Χολέβας ενημέρωσε πως στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες χρηματοδότησης: «Θα ήθελα να αναφέρω ότι μόνο για τα προγράμματα Covid-19 έχουν ετοιμαστεί και υπογραφεί 120 συμβάσεις σε 1 μήνα περίπου επί συνολικά 170 συμβάσεων. Καταλαβαίνουμε ότι η υπογραφή των συμβάσεων δεν πραγματοποιείται με τον ρυθμό που όλοι θα επιθυμούσαμε αλλά ζητούμε τη κατανόησή σας λόγω του μεγάλου όγκου και συντόμου χρονικού διαστήματος μέσα στον οποίο πρέπει να διεκπεραιωθεί» πρόσθεσε με νόημα.
EKK
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚ κ. Μάρκος Χολέβας και ο Γενικός Διευθυντής του ΕΚΚ κ. Παντελής Μητρόπουλος κατά την διάρκεια της σημερινής διαδικτυακής συνέντευξης τύπου

Να προσθέσουμε στο σημείο αυτό πως, μαζί με το Ειδικό Πρόγραμμα καταπολέμησης των επιπτώσεων της πανδημίας, που αφορά τις κινηματογραφικές αίθουσες,
το ΥΠΠΟΑ διαθέτει, μέσω του ΕΚΚ, συνολικά 5.150.000 ευρώ για τη στήριξη, λόγω της πανδημίας, της ελληνικής κινηματογραφίας.

Κλείσιμο
Σημαντικό εργαλείο για την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών αποτελεί η νέα πλατφόρμα e-services.gfc.gr μέσω της οποίας κατατίθενται πλέον και εξετάζονται τα προγράμματα χρηματοδότησης ενώ έχουν ήδη εγκριθεί οι διαδικασίες για την εξέταση όλων των προτάσεων χρηματοδότησης που είχαν συσσωρευτεί τα 2 τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό υπολογίζεται πως όλες μέσα στους προσεχείς τέσσερις μήνες θα έχουν αξιολογηθεί και οι προτάσεις που εκκρεμούν.

Στο ίδιος πλαίσιο εντάσσεται, όπως εξήγησε ο Γενικός Διευθυντή κ. Παντελής Μητρόπουλος, η επιχείρηση μηχανογράφησης των υπηρεσιών του ΕΚΚ προκειμένου να είναι αμφίδρομη η επικοινωνία προς και από τους ενδιαφερόμενους ώστε να εξοικονομείται χρόνος και να διασφαλίζεται η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα στις συναλλαγές.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, εξάλλου, στην σύνταξη του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του ΕΚΚ που αυτή τη στιγμή βρίσκεται προς οριστική έγκριση στο ΥΠΠΟΑ. Ο νέος χρηματοδοτικός κανονισμός, που αναμένεται να είναι έτοιμος περί τα τέλη Ιανουαρίου, θα ακολουθεί τα ευρωπαικά πρότυπα και θα περιλαμβάνει, για πρώτη, τη διαδικασία χρηματοδότησης όλων των σταδίων παραγωγής, συμπεριλαμβάνοντας και τη διανομή και προώθηση ενός κινηματογραφικού έργου.

Σε ερώτηση που τέθηκε σχετικά με την νέα τροπολογία του υπουρεγείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το επενδυτικό κίντρο (cash rebate), με την οποία διαφωνούν οι Έλληνες παραγωγοί – δημιουργοί ταινιών, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΕΚΚ δήλωσε πως δεν θα ήθελε να σχολιάσει τις αποφάσεις και τις πολιτικές άλλων φορέων και πως η αποτελεσματικότητά του ή η ενδεχόμενη αποτυχία τους θα αποδειχτεί στο μέλλον όπως έχει γίνει με αντίστοιχες παρελοντικές παρεμβάσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - FDA: Το εμβόλιο της Pfizer προσφέρει ισχυρή προστασία από την πρώτη δόση

Μετακίνηση εκτός νομού: Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται

Κορωνοϊός – Τραγωδία στην Πέλλα: Συγκλονίζει η κόρη του ζευγαριού που πέθανε λόγω κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης