«Φεγγάρι από χαρτί»: Πώς θα δείτε την παράσταση των Ρέππα - Παπαθανασίου σε live streaming από το Εθνικό Θέατρο

«Φεγγάρι από χαρτί»: Πώς θα δείτε την παράσταση των Ρέππα - Παπαθανασίου σε live streaming από το Εθνικό Θέατρο

Η υπόθεση του έργου και οι πρωταγωνιστές της

Εθνικο__Ρεππας__Παπαθαν

Με την μουσική παράσταση των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου «Φεγγάρι από χαρτί» συνεχίζονται οι ζωντανές διαδικτυακές παρουσιάσεις από το Εθνικό Θέατρο. Έχοντας ήδη δοκιμάσει, τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, τον διαφορετικό αυτό τρόπο επικοινωνίας με το κοινό που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού, επανέρχεται, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, στις 19:30, ζωντανά από το Θέατρο Rex.

Το έργο εξελίσσεται στην καρδιά της δεκαετίας του ’60, από την άνοιξη του 1963 μέχρι την άνοιξη του 1964. Μια εποχή που όλα έδειχναν προς ένα καλύτερο αύριο. Μια εποχή που οι άνθρωποι πίστευαν πως έκλεισαν επιτέλους οι οδυνηροί λογαριασμοί της δεκαετίας του ’40, αλλά την ίδια στιγμή στα έγκατα της ελληνικής κοινωνίας δούλευαν οι δυνάμεις του διχασμού. Αυτό το συλλογικό τραύμα έγινε το πλαίσιο και το θεμέλιο των 19 χαρακτήρων του έργου. Αυτό τους έδωσε φωνή και όνομα. Ο Νίκος, ο Αντώνης, ο Ιάσων, ο Ναπολέων, η Ρίτα, ο μπαμπάς, η μαμά, η θεία Τζίνα, ο θείος Στάθης, η θεία Ρενάτα, ο κύριος Ερρίκος, η κυρία Θάλεια, η εξαδέλφη Ειρήνη... Γυναίκες με κρεπαρισμένα μαλλιά και κόκκινα νύχια. Άντρες σιωπηλοί με σκούρα κοστούμια που μυρίζουν καπνό και αβάσταχτη μελαγχολία. Και έφηβοι. Έφηβοι έκπληκτοι μπροστά στη ζωή που ξετυλίγεται ξαφνικά μπροστά τους. Έκπληκτοι από τη ζωή που εκρήγνυται βίαια μέσα τους. Έφηβοι που ψηλαφούν τις πρώτες τους πληγές.

Το δίδυμο Ρέππα - Παπαθανασίου έχει κάνει και την σκηνοθεσία ενώ τη μουσική και τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν ο Νίκος Κυπουργός και η Αφροδίτη Μάνου. Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Τζόυς Ευείδη, Μάξιμος Μουμούρης, Αναστασία Ζάχου, Λάμπρος Κωσταντέας κ.α.

Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη εδώ  με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου το οποίο κοστίζει 8 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες: Αγοράζουν τη δόση τους, μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους, μέρα μεσημέρι εν μέσω καραντίνας

Oruc Reis: Βάζει πλώρη για Τουρκία - Δεν ανανεώθηκε η Navtex

Νιγηρία: Ώρες αγωνίας για τους ομήρους Έλληνες ναυτικούς – «Είμαστε στο έλεος του Θεού» λένε οι οικογένειες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης