Οι «Τρεις Αδελφές» του Τσέχωφ στο διαδίκτυο από το θέατρο Προσκήνιο

Οι «Τρεις Αδελφές» του Τσέχωφ στο διαδίκτυο από το θέατρο Προσκήνιο

Σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά με πρωταγωνιστές τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αιμίλιο Χειλάκη και Αθηνά Μαξίμου

Treis_adelfes
Με τις συγκλονιστικές «Τρεις Αδελφές» του Άντον Τσέχωφ εγκαινιάζεται ο νέος κύκλος διαδικτυακής δραστηριότητας του θεάτρου Προσκήνιο, μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε από τις ανάγκες της εποχής της πανδημίας. Η παράσταση, με την σκηνοθετική υπογραφή του Δημήτρη Καραντζά, που διακόπηκε βίαια πέρσι λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, θα παρουσιαστεί ψηφιακά την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 21.00.

Η διαδικτυακή αυτή πρεμιέρα γίνεται έναντι εισιτηρίου συμβολικής αξίας ύψους 5 ευρώ, καθώς αποτελεί ισχυρή πεποίπηθη των συντελεστών της ότι καμία καλλιτεχνική δημιουργία δεν πρέπει να διατίθεται δωρεάν  και πως, ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι καλλιτέχνες πρέπει να αμείβονται έστω και συμβολικά  για το έργο τους.

Παράλληλα, το θέατρο Προσκήνιο ανακοινώνει και τη σύμπραξη του με το γειτονικό θέατρο Πορεία, στο πλαίσιο της οποίας θα φιλοξενηθεί ο «Οιδίπους», μια σύνθεση βασισμένη στο έργο του Σοφοκλή και στο σενάριο του Πιερ Πάολο Παζολίνι για την ομώνυμη ταινία, για μια live streaming παράσταση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Δεκέμβριο – περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προβολή θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ο Άντον Τσέχωφ, με το έργο του Τρεις αδελφές, ένα θεατρικό δράμα σε τέσσερις πράξεις, γραμμένο το 1900, καταδεικνύει ένα σύστημα αδράνειας, απραξίας, ένα πλαίσιο ζωής που διαψεύδει τις επιθυμίες και τα όνειρα των προσώπων και ιδιαίτερα των τριών αδελφών, που βιώνουν την καθημερινότητα και το βάρος της ζωής τους σε μια μίζερη και μονότονη επαρχία της Ρωσίας. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο «Θέατρο Τέχνης» της Μόσχας από τον Κονσταντίν Στανισλάφσκι στις 31 Ιανουαρίου του 1901.

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά, επιχειρεί μια εκ νέου επίσκεψη στο έργο. Οι εμβληματικές ηρωίδες του Τσέχωφ μεγάλες πια, ξαναβουτούν σε ένα τοπίο μνήμης, σε μια ειδική στιγμή που δεν μπορούν να ξεπεράσουν, στη στιγμή που υποσχόταν ελπίδα και αλλαγή. Ένας οριοθετημένος χώρος όπου κατοικούν αιώνια οι αναμνήσεις τους και ξεγλιστρούν όλα τα πρόσωπα που καθόρισαν τη μοίρα τους. Οι ήρωες του έργου ξαναέρχονται αντιμέτωποι με τις επιλογές τους, με τον χρόνο και το πέρασμά του και σε μια επαναδιαπραγμάτευση της στιγμής που τους οδήγησε στην οδύνη.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Ορφέας Αυγουστίδης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σύρμω Κεκέ, Γιάννης Κλίνης, Αινείας Τσαμάτης, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Νίκος Μάνεσης, η Υβόννη Μαλτέζου και ο Δημήτρης Πιατάς.

Κλείσιμο
Μπορείτε να κλείσετε ηλεκτρονικές θέσεις και να παρακολουθήσετε την παράσταση εδώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέτσας: Κρατική στήριξη 120 εκατ. ευρώ στην Aegean - Δικαίωμα προαίρεσης για αγορά μετοχών από Δημόσιο

Σύμβουλος Ερντογάν: «Θα αποκτήσουμε 'σκύλους' που θα μας φτιάξουν πυρηνικούς πυραύλους»

Pfizer: Σε δυο με τρεις εβδομάδες η ετυμηγορία του FDA για το εμβόλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης