Εθνικό Θέατρο: Live streaming παράσταση με την υπογραφή του βραβευμένου Αλέξανδρου Αβρανά

Εθνικό Θέατρο: Live streaming παράσταση με την υπογραφή του βραβευμένου Αλέξανδρου Αβρανά

Βασισμένη στο τελευταίο έργο της Λούλας Αναγνωστάκη

Ethniko_Aravanas
Ένας σκηνοθέτης που μπήκε ορμητικά στα καλλιτεχνικά δρώμεμα, μέσω του κινηματογράφου, όπου ξεχώρισε από τα πρώτα του κιόλας βήματα, αναμετράται τώρα με το θεατρικό σανίδι και μάλιστα αυτό του Εθνικού Θεάτρου. Ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς, βραβευμένος σε Αργυρό Λέοντα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για την ταινία του «Miss Violnce», υπογράφει το ανέβασμα του έργου της Λούλας Αναγνωστάκη «Σ’ εσάς που με ακούτε», που θα παρουσιαστεί ζωντανά, μέσω live streaming, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 20:30.

LIVE STREAMING: «Σ΄ εσάς που με ακούτε» της Λούλας Αναγνωστάκη (Σάββατο, 21 Νοεμβρίου, 20:30)


Ο ίδιος πίσω από την κάμερα σαν σε κινηματογραφικό γύρισμα, υπόσχεται μια cinemascope θεατρική παράσταση «κινηματογραφώντας» σε πραγματικό χρόνο τη ζώσα θεατρική πράξη που θα φθάσει στην οθόνη των θεατών.

Κλείσιμο
«Το θέατρο, ως σύμφυτη λειτουργία στον άνθρωπο, δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα άλλο μέσον. Η ζωντανή αλληλεπίδραση μεταξύ σκηνής και κοινού θα είναι πάντα μία και μοναδική. Στην παρούσα φάση ψάχνουμε κάτι για να υποκαταστήσουμε τη θεατρική πράξη, όχι να την αντικαταστήσουμε» διευκρινίζει ο Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης

Στο τελευταίο έργο της η Λούλα Αναγνωστάκη τοποθετεί τη δράση στο Βερολίνο του 2001. Η πόλη φλέγεται από συλλαλητήρια, επεισόδια και βία. Σε ένα μικρό δωμάτιο τα πρόσωπα παίρνουν μέρος σε μια φανταστική διαδήλωση. Ο Άγης, συγγραφέας, συμμετέχει σ' ένα φόρουμ και προτείνει στους άλλους να μιλήσουν δοκιμαστικά. Μιλάνε σ' ένα φανταστικό πλήθος, σαν να βρίσκονται σε μια γενική δοκιμή. Παρασύρονται στο «παιχνίδι» αυτό αποκαλύπτοντας τις μεγαλύτερες αλήθειες τους, αλλά και την αγωνία τους να επιβιώσουν σε έναν κόσμο εχθρικό.

Στην παράσταση παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί Στάθης Κόικας, Λάμπρος Κτεναβός, Aλέξανδρος Μαυρόπουλος, Μιχάλης Μουλακάκης, Γιώργος Μπινιάρης, Αγλαΐα Παππά, Αρετή Πασχάλη, Ξένια Παυλοπούλου, Ελένη Ρουσσινού και Γιώργος Στάμος.

Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη , με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου που κοστίζει 8 ευρώ, εδώ

Ειδήσεις σήμερα: 

Συγκλονιστικά βίντεο μέσα από τη ΜΕΘ του Ασκληπιείου: «Κάνε μια προσπάθεια να βήξεις. Μπράβο, κύριε Γιώργο!»

Πέθανε από κορωνοϊό ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος

Σήμερα καταθέτουν αίτηση οι Pfizer/BioNTech για την επείγουσα αδειοδότηση του εμβολίου τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης