Βρετανία: Πίνακας του Ουίνστον Τσόρτσιλ πουλήθηκε πάνω από 1 εκατ. ευρώ

Βρετανία: Πίνακας του Ουίνστον Τσόρτσιλ πουλήθηκε πάνω από 1 εκατ. ευρώ

Ο Βρετανός πολιτικός απεικόνιζε ένα μπουκάλι από το αγαπημένο του ουίσκι , ένα μπουκάλι μπράντι, μια κανάτα και δύο ποτήρια – Η τιμή της δημοπρασίας που διοργάνωσε ο Sotheby’s ξεπέρασε κάθε προσδοκία

churchill_painting
Λίγο πάνω από το ένα εκατομμύριο ευρώ πουλήθηκε από τον Sotheby’s πίνακας ζωγραφικής που φιλοτέχνησε ο Βρετανός πολιτικός Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Ο πίνακας, που απεικονίζει ένα μπουκάλι Johnnie Walker Black Label, δηλαδή το αγαπημένο ουίσκι του Βρετανού πολιτικού, ένα μπουκάλι μπράντι, μία κανάτα και δύο ποτήρια έπιασε 983.000 λίρες, ενώ οι εκτιμητές θεωρούσαν ότι η μεγαλύτερη τιμή πώλησης θα έφτανε τις 250.000 στερλίνες (περίπου 277.000 ευρώ).



Ο πίνακας ζωγραφίστηκε από τον Τσόρτσιλ στο αρχοντικό της οικογένειας Τσάρτγουελ τη δεκαετία του 1930, με το ποτό που έπινε μανιωδώς να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.


Χάρισε τον πίνακα στον εραστή της νύφης του

Ο Συντηρητικός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έδωσε τον πίνακα στον Αμερικανό επιχειρηματία Ουίλιαμ 'Αβερελ Χάριμαν, ο οποίος υπηρετούσε ως ειδικός απεσταλμένος του τότε προέδρου των ΗΠΑ Ρούσβελτ στην Ευρώπη τη δεκαετία του 1940. Ο Χάριμαν φωτογραφήθηκε το 1942 στη Μόσχα με τον Τσόρτσιλ και τον Ιωσήφ Στάλιν, και έγινε πρεσβευτής στη Σοβιετική Ένωση το 1943.



Ο Χάριμαν διατηρούσε ερωτική σχέση με την νύφη του Τσόρτσιλ, την Πάμελα, σύζυγο του γιου του Ράντολφ. Οι δύο εραστές παντρεύτηκαν το 1971 και ο πίνακας πουλήθηκε σε Αμερικανούς συλλέκτες, σήμερα εκλιπόντες, μετά τον θάνατο της Πάμελα Χάρισον το 1997.

Ένας άλλος πίνακας του Ουίστον Τσόρτσιλ, «The Goldfish Pool at Chartwell», πουλήθηκε έναντι του ποσού ρεκόρ των 1,8 εκατομμυρίων λιρών από τον Sotheby's το 2014.



Ειδήσεις σήμερα:

Παναθηναϊκός: Με Νέντοβιτς κόντρα στην Βαλένθια

Pfizer: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο κατοχύρωσης του εμβολίου στη Ρωσία

Κομισιόν: Ενέκρινε σύμβαση με την CureVac για 225 εκατ. δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης