«Αντιγόνη»: Το νέο ψηφιακό παιχνίδι του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για παιδιά και νέους

«Αντιγόνη»: Το νέο ψηφιακό παιχνίδι του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για παιδιά και νέους

Με ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα

Antigone_paixnidi
Ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι επιλογών, που κρίνεται ιδιαίτερα χρήσιμο για τον ελεύθερο χρόνο, παιδιών και εφήβων, εν μέσω πανδημίας και όχι μόνο παρουσιάζει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Από το Μουσείο στο Θέατρο. Ανιχνεύοντας τη Θεατρική Πράξη της Αρχαίας Τραγωδίας». Πρόκειται για την «Αντιγόνη» μια ανεξάρτητη ψηφιακή διαδραστική εφαρμογή για φορητές συσκευές, εύκολη στη χρήση της, η οποία βασίζεται στην πασίγνωστη ηρωίδα της τραγωδίας του Σοφοκλή.

Το παιχνίδι είναι απλό. Μπαίνετε στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού, παίρνετε το ρόλο της Αντιγόνης και ξεκινάτε την περιπλάνησή σας σε έναν τρισδιάστατο χώρο, σε πραγματικό χρόνο. Η ιστορία ξεκινά. Μαζί και το παιχνίδι.

Θήβα. Ένα σκοτεινό πέπλο καλύπτει τον ουρανό της πόλης ενώ ο απόηχος των κραυγών της μάχης ακόμα καταβάλλει την ατμόσφαιρα του δοξασμένου βασιλείου. Είναι πια γνωστό σε όλους, ότι οι γιοι του Οιδίποδα έπεσαν στη μάχη με τρόπο τραγικό. Σκοτωμένοι ο ένας από το χέρι του άλλου, μα η μοίρα των κορμιών τους έχει αποφασιστεί να είναι διαφορετική. Η Αντιγόνη ορκίζεται να τιμήσει το νεκρό αδερφό της. Στην αποστολή της θα βρεθεί αντιμέτωπη με την εξουσία, τους νόμους των θεών και των ανθρώπων, την κατάρα των προπατόρων της, αλλά και τις ίδιες τις πεποιθήσεις της.
Σε αυτή την αποστολή, η Αντιγόνη είναι η καθεμία και ο καθένας παίχτης ξεχωριστά και κρατά την εξέλιξη της ιστορίας στα χέρια του.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί συνέχεια του εκπαιδευτικού προγράμματος Από το Μουσείο στο Θέατρο. Ανιχνεύοντας τη Θεατρική Πράξη της Αρχαίας Τραγωδίας, το οποίο παρουσιάζεται σε αρχαιολογικούς χώρους στα νησιά της Περιφέρειας Πειραιά και απευθύνεται στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο την εξοικείωση με την αρχαία τραγωδία, τη σύγχρονη γλώσσα του θεάτρου και την θεατρική πρακτική.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης