«Γράμμα στον πατέρα»: Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Κάφκα στο θεατρικό σανίδι

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 6 Νοεμβρίου στο Θέατρο Τ της Θεσσαλονίκης

«Αγαπημένε μου πατέρα, με ρώτησες γιατί λέω ότι σε φοβάμαι.»: Έτσι ξεκινούσε η επιστολή που έγραψε ο Κάφκα  στον πατέρα του στο συγκλονιστικό περιεχόμενο της οποίας βασίζεται η παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα στις 6 Νοεμβρίου στο Θέατρο Τ της Θεσσαλονίκης. «Γράμμα στον πατέρα» είναι ο τίτλος της παράστασης που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρσι, σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή, και αποτελεί την πρώτη διασκευή ενός πολύ προσωπικού και καθοριστικού για την εξέλιξη της ζωής αλλά και της γραφής κείμενου του σπουδαίου συγγραφέα.

Λίγα χρόνια πριν πεθάνει από φυματίωση, ο Κάφκα γράφει μία επιστολή στον πατέρα του – ένα γράμμα που δεν επιδόθηκε ποτέ – μιλώντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια και παιδική ευαισθησία για τις τραυματικές αναμνήσεις των παιδικών του χρόνων.

Η αποδοχή και η επιβράβευση που δεν έλαβε ποτέ, η ανάγκη του για τρυφερότητα, η αδυναμία του να ξεφύγει από την επιρροή του πατέρα του και η ενοχή του απέναντι στον κόσμο, είναι μερικά από τα θέματα που φωτίζονται στην παράσταση μέσα από τα προσωπικά ημερολόγια και επιλεγμένα πεζά κείμενα του συγγραφέα, τα οποία συνδιαλέγονται με το «Γράμμα στον πατέρα».

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Βασίλης Μπόγδανος, Απόστολος Λινάρδος, Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και Στέλιος Βραχνής.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Απειλεί να πέσει από τον «Πύργο Τραμπ» αν δεν μιλήσει με τον Αμερικανό Προέδρο (βίντεο)

«Κορωνοπάρτι» με καυτές χορεύτριες στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε βίντεο

Το σχέδιο για «ανάσταση» της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και άλλων 4 κρατικών επιχειρήσεων

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr