Πέθανε η θετή κόρη της Σοφίας Βέμπο και του Μίμη Τραϊφόρου

Πέθανε η θετή κόρη της Σοφίας Βέμπο και του Μίμη Τραϊφόρου

Η  Χάϊδω Τραϊφόρου υιοθετήθηκε όταν ήταν τεσσάρων ετών. Το υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας της

vempo
Μια γυναίκα που είχε μεγαλώσει με δύο σημαντικές φυσιογνωμίες της Ελλάδας, η θετή κόρη της Σοφίας Βέμπο  και του Μίμη Τραϊφόρου, η Χάιδω Τραϊφόρου έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες. Την δυσσάρεστη είδηση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ.

Η θρυλική τραγουδίστρια και ο σπουδαίος συγγραφέας, ποιητής κα στιχουργός κτην υιοθέτησαν όταν ήταν τεσσάρων ετών. Την μεγάλωσαν στο σπίτι τους φροντίζοντας να μην τής λείψει τίποτα. Σε κάποια φάση της ζωής της κι ενώ ζούσε στην Αγγλία μαζί με τον σύζυγό της η Χάϊδω έκανε κάποοις απόπειρες να μπει στον χώρο του τραγουδιού οι οποίες όμως δεν ευοδώθηκαν. Επέστρεψε στην Ελλάδα και ζούσε φτωχικά με τα χρήματα από τα πνευματικά δικαίωματα των θετών γονιών της. 

Δυστυχώς, όμως, στο τέλος της ζωής της είχε μείνει εντελώς μόνη. Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που η κηδεία της δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη καθώς δεν έχει υπάρξει, μέχρι στιγμής, κάποιος που να αναλάβει την διαδικασία της τελετής. Μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη αποφάσισε να αναλάβει το υπουργείο τα έξοδα της κηδείας. 

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 408 τα νέα κρούσματα - 89 οι διασωληνωμένοι

Ελληνοτουρκικά: Τα μυστικά της πορείας του Oruc Reis

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης