Σύγχρονο Θέατρο: Επιστρέφει με Δημήτρη Καταλειφό και διαχρονικό Μπέκετ

Σύγχρονο Θέατρο: Επιστρέφει με Δημήτρη Καταλειφό και διαχρονικό Μπέκετ

Δείτε τις τέσσερις παραστάσεις που θα φιλοξενήσει τον φετινόι χειμώνα

theatre
Με ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το συγκλονιστικό «Τέλος του Παιχνιδιού» του διαχρονικού Σάμουελ Μπέκετ εγκαινιάζει την νέα καλλιτεχνική του περίοδο το Σύγχρονο Θέατρο  ξεκινώνας, παράλληλα, και την συνεργασία του με έναν σπουδαίο ηθοποιό, τον Δημήτρη Καταλειφό. Αυτή θα είναι η μία από τις τέσσερις συνολικά παραγωγές που θα φιλοξενήσει καθώς έχει προγραμματιστεί να επαναληφθούν και τρεις ακόμη παλαιότερες επιτυχημένες παραστάσεις που φιλοξενήθηκαν στο παρελθόν σε άλλες σκηνές.

Το «Τέλος του Παιχνιδιού», σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Καταλειφό, θα κάνει πρεμιέρα τις 9 Δεκεμβρίου. Βασιζόμενο στο μότο του Μπέκετ που υποστηρίζει πως «το τέλος βρίσκεται στην αρχής, και ωστόσο συνεχίζουμε» το έργο αυτό, το οποίο ξεκινά με την απολύτως συμβολική λέξη «Τετέλεσται», αποτελεί ένα χρήσιμο μάθημα για την ανθρώπινη ζωή. Στην παράσταση θα συμπράξουν επίσης οι ηθοποιοί  Άρης Μπαλής, Όλγα Δαμάνη και Γιώργος Ζιόβας.
Περιμενοντας_τον_Γκοντο
Η παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» θα κάνει πρεμιέρα στα τέλη Οκτώβρη

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, ένα ακόμη έργο του Σάμουελ Μπέκετ, το δημοφιλέστατο, αγαπημένο και πολυπαιγμένο «Περιμένοντας τον Γκοντό» θα ξεκινήσει έναν δεύτερο γύρο παραστάσεων, στα τέλη Οκτωβρίου, στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου η οποία και πρωταγωνιστεί μαζί με τους Γιάννη Λεάκο, Δήμητρα Κούζα, Έκτορα Λιάτσο, Βασίλη Κουλακιώτη, Χριστίνα Μαριάννου και Γιάννης Κατσιμίχα. Το έργο αυτό παραμένει μια διαχρονική παραβολή για την τάση του ανθρώπου να περιμένει πάντοτε την έξωθεν σωτηρία και φωτίζει τα αδιέξοδα της ανθρώπινης ύπαρξης.
_Βασιλισσα_της_Ομορφιας_
Η Ομάδα Νάμα παρουσιάζει εκ νέου την «Βασίλισσα της Ομορφιάς» του Ιρλανδού συγγραφέα Μάρτιν ΜακΝτόνα
Την ίδια περίοδο, στις 23 Οκτωβρίου, το Σύγχρονο Θέατρο θα ανεβάσει την «Βασίλισσα της Ομορφιάς» του Ιρλανδού συγγραφέα Μάρτιν ΜακΝτόνα, που παρουσιάστηκε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Επί Κολωνώ από την Ομάδα Νάμα (Ελένη Σκότη, Γιώργος Χατζηνικολάου), θα συνεχίσει φέτος τις παραστάσεις της στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου. Το έργο αποτελεί μια τραγωδία για την ανθρώπινη μοναξιά σκιαγραφημένη με μαύρο, διαβρωτικό χιούμορ και διαθέτει έντονο σασπένς και μεγάλες ανατροπές. Ένα έργο ωμού ρεαλισμού αντίστοιχο του in yer face theatre που αναπτύχθηκε στη Μεγάλη Βρετανία τη δεκαετία του ‘90. Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει η  Ελένη Σκότη ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Σοφία Σεϊρλή, Αγορίτσα Οικονόμου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Γιώργος Κατσής.

Μια_γιορτη_στου_Νουαν
«<Μια γιορτή στου Νουριάν»: Ένα έργο που αναδεικνύει τις αρετές της ανεκτικότητας, της αλληλοκατανόησης που υπάρχει ανάμεσα στα παιδιά
Το χειμερινό πρόγραμμα του Σύγχρονου Θεάτρου συμπληρώνεται με το επιτυχημένη αλλά και εξαιρετικά επίκαιρη κωμωδία του Volker Ludwig «Μια γιορτή στου Νουριάν» που είχε ενθουσιάσει το κοινό από το 2011 έως το 2014 που φιλοξενούνταν στο Θέατρο Πορεία. Η ανανεωμένη εκδοχή του έργου παρουσιάζεται από την Συντεχνία του Γέλιου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι. Μια παράσταση που αναδεικνύει τις αρετές της ανεκτικότητας, της αλληλοκατανόησης και της αυθόρμητης ταύτισης που έχουν τα παιδιά μεταξύ τους ανεξαρτήτως των πιθανών διαφορών τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Χρυσή Αυγή: Τέλος εποχής - Στη φυλακή η πάνω πλατεία

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ίος: Η επένδυση που φιλοδοξεί να αλλάξει την εικόνα του πανέμορφου νησιού των Κυκλάδων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης