Θεατρικές μνήμες της Έλλης Λαμπέτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Θεατρικές μνήμες της Έλλης Λαμπέτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέσα από την παράσταση «Έξι φορές», σε σκηνοθεσία και φωτισμούς του Γιώργου Νανούρη και πρωταγωνίστρια την Όλια Λαζαρίζου

Lampeti
Mε μια αναφορά στη μαγεία της τέχνης του θεάτρου, εμπνευσμένη από τα θρυλικά «Έξι μονόπρακτα» που είχε ανεβάσει η Έλλη Λαμπέτη , επανέρχεται ο δημοφιλής κύκλος Θέατρο@Μegaron Underground του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Πρόκειται για την παράσταση «Έξι φορές», σε σκηνοθεσία και φωτισμούς του Γιώργου Νανούρη και πρωταγωνίστριας την Όλια Λαζαρίζου, που θα φιλοξενηθεί από τις 15 έως τις 18 Οκτωβρίου στο Yποσκήνιο Β ́ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη.

Όταν το 1978 η αξέχαστη Έλλη Λαμπέτη ανέβασε τα «Έξι μονόπρακτα» η πρωτοεμφανιζόμενη, εκείνη την εποχή, Όλια Λαζαρίδου έπαιζε έναν βουβό ρόλο. Σήμερα, 42 ολόκληρα χρόνια μετά, αναλαμβάνει να ερμηνεύσει έξι διαφορετικούς ρόλους!
Lazaridou1
Η Όλια Λαζαρίδου ερμηνεύει στην παράσταση έξι διαφορετικούς ρόλους
Σε αυτή τη διαφορετική σκηνική εκδοχή περιλαμβάνονται τα κείμενα «Ανθρώπινη φωνή»,  «Η Ψεύτρα» και «Πάει την έχασα» του Ζαν Κοκτώ, «Η πιο δυνατή» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, «Ψυχούλα» του Αντόν Τσέχοφ αλλά  και ένα πολύ μικρό απόσπασμα από τον «Άμλετ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά.

Τα κοστούμια της παράστασης είναι της Ιωάννας Τσάμη, τα σκηνικά του Κωνσταντίνου Σκουρλέτη ενώ τη μουσική της έναρξης και του φινάλε υπογράφει ο Κωνσταντίνος Βήτα.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν και τον Νοέμβριο, πάντα στο Υποσκήνιο Β΄, όπου θα παρουσιάζονται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως τις 22 Νοεμβρίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ανατροπή με τα αναδρομικά των συνταξιούχων του δημοσίου - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να λάβουν λιγότερα

«Ισορροπία τρόμου» στην Αττική με τα κρούσματα να παραμένουν στα ύψη

«Φουντώνουν» οι καταλήψεις - Μεγαλώνει η λίστα των κλειστών σχολείων λόγω κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης