Θέατρο Πορεία: Φέρνει τον «Γιούγκερμαν» στο σαλόνι μας μέσω live streaming

Θέατρο Πορεία: Φέρνει τον «Γιούγκερμαν» στο σαλόνι μας μέσω live streaming

Δείτε πότε και πώς μπορείτε να παρακαλουθήσετε την επιτυχημένη παράσταση με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Στάνκογλου

Γιουγκερμαν
Το θέατρο ζει, αναπνέει και αντιστέκεται στα εμπόδια του κορωνοϊού, βρίσκει τρόπους να υπερνικά τις δυσκολίες και να φθάνει στον προορισμό του που δεν είναι άλλο από το κοινό. Σε αυτό το πλαίσιο το Θέατρο Πορεία επενδύει στην υλοποίηση ενός νέος εγχειρήματος, την ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση των παραστάσεών του, μεταφέροντας τους θεατρόφιλους από τον καναπέ του σπιτιού τους στην θεατρική αίθουσα.

Η αρχή θα γίνει με το βαρύ πυροβολικό του ρεπερτορίου του θεάτρου Πορεία, τον εξαιρετικά επιτυχημένο «Γιούγκερμαν», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και πρωταγωνιστή τον Γιάννη Στάνκογλου  o οποίος πλαιώνεται από έναν θίασο εξαιρετικών ηθοποιών. Η φυσική πρεμιέρα της παράστασης έχει προγραμματιστεί για τις 7 Οκτωβρίου. Δεδομένου, όμως, ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού το πρωτόκολλο με το οποίο θα λειτουργήσουν θα χειμερινά θέατρα, οι live streaming παραστάσεις, που θα προβληθούν, αρχικά, στις 11 και 18 Οκτωβρίου, αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική λύση. Η προπώληση των εισιτηρίων για τις διαδικτυακές παραστάσεις ξεκινά την 1η Οκτωβρίου μέσα από την ιστοσελίδα του θεάτρου.

«Γιούγκερμαν» από 28/11 στο Θέατρο Πορεία


«Το θέατρο ήταν, είναι και θα παραμείνει συνώνυμο της ζωντανής επαφής, είναι μία κιναισθητική εμπειρία. Τίποτα δεν μπορεί να το υποκαταστήσει!» υπογραμμίζει με νόημα ο Δημήτρης Τάρλοου και προσθέτει: «Όταν η πανδημία θα αποτελεί πια παρελθόν και τα θέατρα γεμίσουν και πάλι, οι δυνατότητες του live streaming θα παραμείνουν ένα πολύτιμο όπλο για την εξωστρέφεια της καλλιτεχνικής δημιουργίας».

Ο ίδιος επισημαίνει πόσο σημαντική διέξοδος αποτελεί το live streaming για ανθρώπους με κινητικά ή άλλα προβλήματα προβλήματα υγείας, κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών αλλά και Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό και διψούν για το ελληνικό θέατρο. Την ίδια στιγμή, βεβαίως, οι εργαζόμενοι στον χώρο του θεάτρου μπορούν, με αυτόν, το τρόπο να συνεχίσουν να δουλεύουν σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη για όλους εποχή.

Κλείσιμο
«Ο χώρος μας έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας, όμως το live streaming μάς καθιστά πιθανώς ικανούς να καλύπτουμε τα έξοδά μας, να συνεχίζουμε να προσφέρουμε δουλειά με άριστες εργασιακές συνθήκες, να δημιουργούμε, να εγγυόμαστε το γνωστό σε όλους υψηλό επίπεδο των παραστάσεών μας, να υπάρχουμε» παραδέχεται ο Δημήτρης Τάρλοου θίγοντας το φλέγον θέμα της βαθιάς κρίσης που διέρχεται ο χώρος του πολιτισμού εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Αποκάλυψη βόμβα Νew York Times: O Tραμπ πλήρωνε 750 δολάρια φόρους το χρόνο!

Προσωπικό «φάουλ» του Ρουβά το παρκάρισμα στο Ηρώδειο - Τι απαντά ο ίδιος

ΕΝΦΙΑ: Οι τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στα εκκαθαριστικά - Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης