Η κεραμική τέχνη της Λεώνης Γιαγδζόγλου στην Art Appel Gallery

Η κεραμική τέχνη της Λεώνης Γιαγδζόγλου στην Art Appel Gallery

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου

giagdzoglou_1
«Τι είναι λοιπόν για μένα η κεραμική; Είναι η εσωτερική μου ανάγκη να δώσω τρισδιάστατη έκφραση σε όσα νιώθω, σε όσα έχω ζήσει, σε όσα παρατηρώ και με επηρεάζουν. Ας πούμε μια απόπειρα αυτοβιογραφίας δια μέσου του πηλού και των χρωμάτων,που συμπυκνώνει βιώματα και συναισθήματα, εικόνες και περιπλανήσεις.Ο πηλός μου χαρίζει την ελευθερία της έκφρασης.»: Με αυτά τα λόγια περιγράφει τη σχέση της με την τέχνη της η Λεώνης Γιαγδζόγλου  η νέα ατομική έκθεση της οποίας με τίτλο «Αφηγήσεις από κεραμικές δημιουργίες» εγκαινιάστηκε, πριν από λίγες ημέρες, στην Art Appel Gallery.
giatzoglou3
Οι νέες αυτές δημιουργίες είναι εμπνευσμένες από Τομέμ, μνήμες, βιώματα και εμπειρίες της ίδιας της καλλιτέχνιδας η οποία εξηγεί αναφερόμενη στις επιλογές της: «Τα τοτέμ είναι η σύνδεση με τα πράγματα που υπήρχαν στο παιδικό μου δωμάτιο.Τα κοιτούσα και με τη φαντασία μου τα ζωντάνευα για να κάνουμε παρέα.Τους έδινα χαρακτήρα και σκοπό. Από τότε τα τοτέμ άρχισαν να με απασχολούσαν ως φόρμα και τα επεξεργαζόμουν διαρκώς.Συμβολίζουν και αντανακλούν τη σχέση μου με το άλλο φύλο.»

Παράλληλα, υπογραμμίζει με νόημα: «Κάθε αντικείμενο που φτιάχνω στο εργαστήριο μου έρχεται για να πει μια ιστορία, γεννιέται από ένα δικό μου συναίσθημα. Κάθε αντικείμενο που διαμορφώνω με τα χέρια μου είναι μοναδικό, γιατί και κάθε συναίσθημα είναι ξεχωριστό, κάθε μέρα διαφορετικήΣύντομο βιογραφικό 

 Η Λεώνη Γιαγδζόγλου γεννήθηκε στην Αθήνα.Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στη σχολή Βακαλό αποφοίτησε με BA of Fine Arts απο το Αrt Center College στο Μontreux με εξειδίκευση στο Communication Design.Το 1995 ξεκίνησε την επαγγελματική της διαδρομή στη Κολωνία της Γερμανίας όπου ίδρυσε μαζί με συμφοιτητές της την εταιρία MILK, η οποία γρήγορα καθιερώθηκε ως μία κορυφαία εταιρία στο χώρο του branding και design.Το 1999 η Λεώνη μεταφέρει στην Ελλάδα, με την ίδια επιτυχία πάντα, την ιδέα της ΜΙLK της οποίας είναι συνεταίρος και βασικός συντελεστής μέχρι σήμερα.
giatzoglou4
Κλείσιμο


Παράλληλα με την έντονη επιχειρηματική δραστηριότητά της, η Λεώνη συνεχίζει να αναπτύσσεται καλλιτεχνικά μέσα από τη ζωγραφική και το σχέδιο. Τα τελευταία χρόνια στράφηκε και στην κεραμική, μια τέχνη τρισδιάστατη, που συνδυάζει τα δύο βασικά στοιχεία που καθορίζουν το καλλιτεχνικό της στίγμα: Το design στο οποίο ξεχωρίζει επαγγελματικά και τη ζωγραφική που είναι η προσωπική της έκφραση.
giatzoglou2
Η Λεώνη Γιαγδζόγλου
Εδώ και τρία χρόνια περίπου η Λεώνη σχεδιάζει και δημιουργεί στο δικό της εργαστήριο.
Διδάχτηκε την τέχνη της κεραμικής από τον Ανδρέα Κατσιλιέρη κι εξακολουθεί να εμβαθύνει διαρκώς σε παλιότερες και νεότερες τεχνικές που της δίνουν τη δυνατότητα να αποτυπώνει το προσωπικό της στίγμα σε ότι δημιουργεί.

Δεν είναι μόνο τα σχέδια της Λεώνης πρωτότυπα. Πρωτότυπη — εξελιγμένη μάλιστα απο την ίδια — είναι η τεχνική που εφαρμόζει καθώς σχεδιάζει στο τάμπλετ με τις άκρες των δακτύλων. Η θεματολογία αυτή ονομάζεται MEMORABILITY. Έντονες και αποφασιστικές γραμμές ζωντανεύουν σκέψεις και μνήμες, απεικονίζουν φιγούρες της καθημερινότητας, σε μια σύγχρονη μορφή σκίτσου κι εικονογράφησης ταυτόχρονα. Άλλοτε σε ασπρόμαυρους τόνους, άλλοτε με ζωντανά χρώματα.
Με σχέδια και εικαστικά κεραμικά η Λεώνη έχει μετάσχει μέχρι σήμερα σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, στη Μύκονο και σε άλλα νησιά του Αιγαίου. Η πρώτη της ατομική έκθεση έγινε με μεγάλη επιτυχία στη ΔΕΠΑΜ Μυκόνου τον Ιούλιο του 2017.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου 2020.

INFO
ART APPEL GALLERY 
Νεοφύτου Βάμβα 5
106 74 Κολωνάκι Αθήνα
Τηλ: 211 11 540 30
artappelgallery@gmail.com

Facebook: Art Appel Gallery
Instagram: @appel.gallery
 
Ώρες λειτουργίας: 
Τρίτη έως Παρασκευή 14:00 – 20:30
Σάββατο 11:00 – 15:00
Κυριακή κλειστά
Δευτέρα κατόπιν ραντεβού
 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ειδήσεις σήμερα

Κύματα 7 μέτρων φέρνει στη Δυτική Ελλάδα ο «Ιανός»

Κακοκαιρία: Ο «Ιανός» έφτασε σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη - Δείτε live εικόνα από το Αργοστόλι

Κορωνοϊός-Αττική: Ένα βήμα πριν το «κόκκινο» η μεγαλύτερη περιφέρεια - Γιατί μιλούν για νέα μέτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης