Γιάννης Σμαραγδής: Αν έκανα ταινία τη ζωή του Σωτήρη Τσιόδρα, θα είχε τίτλο «Ένας καλός πατριώτης»

Γιάννης Σμαραγδής: Αν έκανα ταινία τη ζωή του Σωτήρη Τσιόδρα, θα είχε τίτλο «Ένας καλός πατριώτης»

«Αυτός ο άνθρωπος αποκατέστησε τη φήμη της χώρας μας στο εξωτερικό μέσα σε ένα μήνα» δήλωσε ο γνωστός σκηνοθέτης

Giannis_Smaragdis
Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής μίλησε ζωντανά μέσω skype στην εκπομπή «Open Ελλάδα» και εξομολογήθηκε ότι θα είχε αρκετό ενδιαφέρον να γίνει η ζωή του Σωτήρη Τσιόδρα ταινία.
«Εάν αύριο μεθαύριο ο ελληνικός κινηματογράφος ασχοληθεί με πρόσωπα που είναι θετικά πρότυπα, τότε ο καθηγητής θα γίνει ταινία. Ο τίτλος μπορεί να είναι "Ενας καλός άνθρωπος" ή "Ενας καλός πατριώτης". Η Ελλάδα είναι τυχερή που έχει τον Σωτήρη Τσιόδρα καθώς αυτός ο άνθρωπος αποκατέστησε τη φήμη της χώρας μας στο εξωτερικό μέσα σε ένα μήνα. Έγιναν θαύματα. Εάν έκανα ταινία τη ζωή του, τα στοιχεία που θα σκιαγραφούσαν την προσωπικότητά του θα ήταν ενός καλού ανθρώπου και καλού πατριώτη» ανέφερε ο γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης.
«Οι σταθερές αξίες του σύμπαντος είναι το καλό και το κακό. Όταν υπηρετείς το καλό σηκώνεις τα βάρη του κόσμου πάνω σου. Όταν υπηρετείς το κακό, προσπαθείς να χαλάσεις αυτό που φτιάχνει το κακό. Ο καθηγητής γνωρίζει πάρα πολύ καλά ό,τι σηκώνει το βάρος της στιγμής μέσα στο χρόνο. Δεν τον απασχολεί ούτε τι θα πουν οι άλλοι κι αν θα στραφούν εναντίον του ούτε αν η ιστορία θα μιλήσει γι' αυτόν. Γι΄ αυτό είναι και σπουδαίος» συμπλήρωσε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης