Αυστρία: Η Λαϊκή Όπερα της Βιέννης σηκώνει αυλαία εν μέσω κορωνοϊού

Αυστρία: Η Λαϊκή Όπερα της Βιέννης σηκώνει αυλαία εν μέσω κορωνοϊού

Προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες

opera_vienni
Κάτω από ιδιάζουσες συνθήκες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ένας από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς θεσμούς της Αυστρίας, η δεύτερη μεγαλύτερη όπερα - μετά την «Κρατική Όπερα Βιέννης» -στη θεωρούμενη «Πρωτεύουσα της μουσικής», η φημισμένη «Λαϊκή Όπερα Βιέννης», ξεκινά σήμερα επίσημα τη νέα περίοδο με το ετήσιο εναρκτήριο παραδοσιακό λαϊκό πανηγύρι.

Από το μεσημέρι, έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, προσφέρεται στο κοινό από τη δημόσια πρόβα του ξακουστού Κρατικού Μπαλέτου Βιέννης μέχρι τις πολύωρες συναυλίες κλασικής μουσικής, στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης της σεζόν, αν και πρακτικά, αυτή ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη με την πρεμιέρα της «Νυχτερίδας» του Γιόχαν Στράους και αύριο βράδυ «ανεβαίνει» η νέα παραγωγή του «Kiss me, Kate».

Από τα εγκαίνια της, τον Δεκέμβριο του 1898, η δεύτερη αυτή μεγαλύτερη όπερα της Βιέννης, που, εφέτος θα έχει απώλειες εσόδων τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια ευρώ και η οποία αποπειράται τώρα την επαναλειτουργία της, έπειτα από σχεδόν εξάμηνη αναγκαστική διακοπή της -τη μακρύτερη στην ιστορία του θεσμού- φιλοξενεί παραστάσεις όπερας, οπερέτας, μιούζικαλ και μπαλέτου, για πάνω από 1.300 επισκέπτες της κάθε βράδυ.

Μόνον, που τώρα, λόγω κωδικοποίησης της κατανομής τους και τους σχολαστικά ρυθμιζόμενους κανονισμούς εισόδου, ο αριθμός τους θα είναι μειωμένος σε 900, τα εισιτήρια είναι εξατομικευμένα, και γι' αυτό οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα, ενώ μία θέση ανάμεσα τους θα παραμένει κενή.

Η προστασία του στόματος και της μύτης είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του κτηρίου - τουλάχιστον μέχρι τη μετάβαση στη συγκεκριμένη θέση που έχει κρατηθεί, αλλά με το άνοιγμα της αυλαίας αυτή η υποχρέωση δεν ισχύει.

Ωστόσο, η σύσταση της Λαϊκής Όπερας είναι σαφής και αναμφισβήτητη: «για τη δική σας προστασία, παρακαλούμε για χρήση της μάσκας και κατά τη διάρκεια της παράστασης», ενώ οι καλλιτέχνες και το προσωπικό υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ μία φορά την εβδομάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρός τραυματισμός μπασκετμπολίστα στην Ισπανία: Ανατριχίλα από τα ουρλιαχτά του (βίντεο)

Συνάντηση του Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Μάλτας τη Δευτέρα

Χαράκωσαν τερματοφύλακα ερασιτεχνικής ομάδας στην Ηλιούπολη σε φιλικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης