Λουτράκι: Μουσικό αφιέρωμα στην μουσική του ιταλικού κινηματογράφου

Λουτράκι: Μουσικό αφιέρωμα στην μουσική του ιταλικού κινηματογράφου

Συμμετέχει ο Θοδωρής Βουτσικάκης

Βουτσικακης
Στην μαγική ατμόσφαιρα της μουσικής του ιταλικού κινηματογράφου θα ταξιδέψει το κοινό η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου με την μουσική παράσταση «Cinecitta» που θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, στο Αμφιθέατρο Ποσειδώνα του Wyndham & Ramada Hotel, στο πλαίσιο του Loutraki Festival 2020.

Από τον φουτουρισμό στον νεορεαλισμό και από την ποίηση έως τα σπαγγέτι γουέστερν, ο ιταλικός κινηματογράφος και οι μουσικές που τον συνοδεύουν αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι του παγκόσμιου πολιτισμού. Εκεί ακριβώς θα μας ταξιδέψει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου, μέσα από θρυλικές ιταλικές ταινίες. Ο Ταχυδρόμος, το Cinema Paradiso, το οσκαρικό δράμα La Vita è Bella, τα γουέστερν ο Καλός ο Κακός και Άσχημος και το Κάποτε στη Δύση, αλλά και διάσημες ταινίες του Fellini, όπως το Amarcord και το 8 1/2 ζωντανεύουν ξανά μέσα από τις εμβληματικές μουσικές των Ennio Morricone, Nicola Piovani, Νino Rota και Luis Bakalov.

Στη συναυλία, που θα συνδυαστεί με προβολές στιγμιότυπων από τις ταινίες, συμμετέχει ένας από τους σημαντικότερους νέους Έλληνες τραγουδιστές, ο Θοδωρής Βουτσικάκης, που μόλις κυκλοφόρησε το δίσκο του «Όμορφη ζωή», πάνω σε συνθέσεις που του εμπιστεύτηκε ο Nicola Piovani και ελληνικούς στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Το Cinecitta είναι ένα μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο στη Ρώμη που θεωρείται η καρδιά του Ιταλικού κινηματογράφου. Το στούντιο κατασκευάστηκε το 1937 από τον Μπενίτο Μουσολίνι, με σκοπό την αναγέννηση της βιομηχανίας του Ιταλικού κινηματογράφου που βρισκόταν σε κρίση. Η «Πόλη του Σινεμά», όπως την αποκαλούν οι Ιταλοί είχε γίνει διεθνώς γνωστή, καθώς στα θρυλικά της στούντιο ο Φελίνι, ο Βισκόντι, ο Σκορτσέζε και άλλοι σκηνοθέτες, μαζί με ιερά τέρατα της τέχνης, όπως η Λιζ Τέιλορ, η Σοφία Λόρεν έχουν γυρίσει ταινίες-κολοσσούς του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Πλήθος μέτρων» στο τραπέζι μετά την έκρηξη κρουσμάτων - Ορόσημο η Δευτέρα

Χάνεται το στοίχημα του τουρισμού και για τον Αύγουστο

Εξαδάκτυλος: Οι ασπίδες προσώπου αντικαθιστούν τα ειδικά γυαλιά και όχι τις μάσκες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης