Underground Youth Orchestra: Γίνεται παγκόσμιος μουσικός πρεσβευτής της Ελλάδας

Underground Youth Orchestra: Γίνεται παγκόσμιος μουσικός πρεσβευτής της Ελλάδας

Μέσα από την  συμμετοχή της στην καμπάνια #greecefromhome του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ

Underground_Youth_Orchestra
Σε πρεσβευτή της ελληνικής μουσικής ανά τον κόσμο αναδεικνύεται η δραστήρια Underground Youth Orchestra μέσα από την συμμετοχή της στην καμπάνια #greecefromhome του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Πρόκειται για ένα διαδικυακό άνοιγμα της χώρας σε όλους όσοι επιθυμούν να την γνωρίσουν, σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, λόγω των περιορισμών που έχει επιβάλει η κρίση του κορωνοϊού.

Α unique perfrormance from the Underground Youth Orchestra. #greecefromhome


Η Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα βρίσκεται ανάμεσα στις σημαντικές προσωπικότητες των Τεχνών, του Αθλητισμού και άλλων τομέων, που συμμετέχουν σε αυτήν την ιδιαίτερη πρωτοβουλία και έχει ήδη ξεκινήσει τις πρόβες προκειμένου να προετοιμάσει τα μουσικά προγράμματα που θα παρουσιάζει, διαδικτυακά, σε ολόκληρο τον κόσμο. «Στόχος μας η σταδιακή επαναφορά της ορχήστρας στην πολιτιστική δραστηριότητα μέσα από τις καινούργιες συνθήκες που διαμορφώνονται από τον κορωνοϊό» υπογραμμίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, Κώστας Ηλιάδης ευχαριστώντας, παράλληλα, τον ειδικό σύμβουλο του ΕΟΤ κύριο Ηλία Τζιώρα για την πρόσκληση συμμετοχής.

Η Underground Youth Orchestra ξεκίνησε ως ένα σύνολο παιδιών που επιθυμούσαν να κάνουν μουσική μαζί. Οι πρόβες άρχισαν σε ένα υπόγειο του σπιτιού του μαέστρου - εξ ου και το όνομα της ορχήστρας - και τα πρώτα χρόνια οι συναυλίες είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Γρήγορα, η μουσική ομάδα κατάφερε να διακριθεί, να συμμετέχει σε Φεστιβάλ, να πραγματοποιεί συναυλίες, κερδίζοντας την αγάπη των φιλόμουσων. Το σχήμα σήμερα αποτελείται από 45 σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 10-25 ετών και από το 2019 στεγάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η υπεύθυνη για την εκπαίδευση ομάδα καθηγητών αποτελείται από τους επαγγελματίες μουσικούς: Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου, Franc Shestani, Όσβαλντ Αμιράλη, Μιχάλη Ραμό, Κώστα Σίσκο και Μαρίνο Τρανουδάκη. Καλλιτεχνικός διευθυντής, μαέστρος και ενορχηστρωτής της UYO είναι ο Κώστας Ηλιάδης.

Μέχρι σήμερα η δραστήρια Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα έχει δώσει περισσότερες από 60 συναυλίες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Το 2016 πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση στο εξωτερικό δίνοντας μια συναυλία στη Γερμανία στο Πανεπιστήμιο του Tübingen και το 2018 στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου σε συνεργασία με το Julius Stern Institute. Το 2019 προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών Young Euro Classic στο Βερολίνο στο οποίο τιμώμενη χώρα ήταν η Ελλάδα.

Κλείσιμο
Παράλληλα, έχει συνεργαστεί πολλές φορές με την Έλλη Πασπαλά και έχει συμπράξει με την Μαρία Φαραντούρη και την Δήμητρα Γαλάνη ενώ το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο CD με τίτλο “THE UNDERGROUND YOUTH ORCHESTRA LIVE” με ζωντανές ηχογραφήσεις από συναυλίες της.

Ειδήσεις σήμερα:

Απαγωγή Μαρκέλλας: Η 10χρονη αναγνώρισε τη γυναίκα που την άρπαξε

Δένδιας στο ΘΕΜΑ: Ο Ερντογάν ξέρει πως θα αντιδράσουμε (και δεν θα είμαστε μόνοι)

Παπαδημούπολη: Αγόρασε άλλα 6 ακίνητα το 2019, νοικιάζει 15 σε ΜΚΟ και μετανάστες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης