Θερινό σινεμά «Λαΐς»: Ανοίγει σήμερα με την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»

Θερινό σινεμά «Λαΐς»: Ανοίγει σήμερα με την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»

Στην ταράτσα της ταινιοθήκης της Ελλάδος

Λαις
Σήμερα ανοίγει ξανά τις πύλες της η πανέμορφη ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος όπου φιλοξενείται το θερινό σινεμά Λαΐς. Και μαζί τις επανέρχονται οι απολαυστικές κινηματογραφικές βραδιές.

Η αποψινή έναρξη θα γίνει με τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» ενώ στο θερινό πρόγραμμα προβολών συμπεριλαμβάνονται κι άλλες ενδιαφέρουσες ταινίες τόσο από την διανομή όσο και από το πλούσιο αρχείο της Ταινιοθήκης.

Ανάμεσά τους είναι και η «Περιφρόνηση» του Ζαν Λυκ Γκοντάρ, η οποία θα προβληθεί στις 11 Ιουνίου, αλλά και «Η Παρθένος του Αυγούστου» του Χονάς Τρουέμπα σε αποκλειστική προβολή της Ταινιοθήκης, την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί προβολές από το πρόγραμμα Art and Docs σε συνεργασία με το Exile Room που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ και συνεργασίες με κινηματογραφικούς φορείς όπως είναι η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου και η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο αφιερώματος της εφημερίδας LIFO, θα προβληθούν ελληνικά ντοκιμαντέρ όπως τα «Όπου υπάρχουν άνθρωποι» του Νίκου Μεγγρέλη αλλά και ελληνικές ταινίες μικρού μήκους ταινιών στο πλαίσιο της ενότητας «Τόπο στους μικρομηκάδες!».

Τέλος, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος συμμετέχει στον κύκλο δράσεων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» με την προβολή των «Απάχηδων των Αθηνών» (1930) των αδελφών Γαζιάδη , δε δύο περιοχές που πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα, το πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου (12/9) και το προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (15/9).

Ειδήσεις σήμερα:

Στη Σάμο ο Βασίλης Κικίλιας - Πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας αυτή τη δύσκολη στιγμή

«Εξαφανίστηκαν» οι ξαπλώστρες από τις παραλίες της Μυκόνου

Στα βήματα του Ιακώβου βαδίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης