Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος: «Ο ασθενής με κορωνοϊό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής δεν ήρθε σε επαφή με εργαζόμενό μας»

Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος: «Ο ασθενής με κορωνοϊό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής δεν ήρθε σε επαφή με εργαζόμενό μας»

Οι υπεύθυνοι του Κέντρου Πολιτισμού αναφέρουν στο protothema.gr πως από χθες εργάζεται μόνο το προσωπικό ασφαλείας για προληπτικούς λόγους

ΚΠΙΣΝ2
Προληπτικά μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων έχουν ληφθεί στο σύνολο των εγκαταστάσεων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μετά την προχθεσινή επιβεβαίωση κρούσματος κορωνοϊού σε εργαζόμενο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), η οποία στεγάζεται στους χώρους του, γεγονός που οδήγησε σε καραντίνα 14 ημερών όσων ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα και αναστολή κάθε εργασίας μέχρι τις 25 Μαΐου.

Όπως αναφέρουν στο protothema.gr οι υπεύθυνοι, από την ιχνηλάτησε προέκυψε ότι ο ασθενής της ΕΛΣ δεν ήρθε σε επαφή με κανένα εργαζόμενο της Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΑΕ. Παρόλα αυτά, όταν έγινε γνωστή η είδηση του επιβεβαιωμένου κρούσματος απομακρύνθηκε, προληπτικά, όλο το προσωπικό. Για τον ίδιο λόγο, μάλιστα, από χθες το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας το οποίο είναι απαραίτητο για τη φύλαξη του ΚΠΙΣΝ και την ακεραιότητα των εγκαταστάσεων. Όσοι εργάζονται, παρόλα αυτά, έχουν ειδοποιηθεί να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, η Εθνική Λυρική Σκηνή, μετά την χθεσινή δημοσιοποίηση του κρούσματος από το protothema.gr, προέβη σε επίσημη ενημέρωση μέσω ανακοίνωσης που έβγαλε το πρωί.

Να σημειώσουμε, σε αυτό το σημείο, πως ακόμη δεν έχει αποφασιστεί πότε θα ανοίξουν για το κοινό οι πόρτες του Πάρκου και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, οι οποίοι παραμένουν κλειστεί από τον Μάρτιο, και αποτελεί πόλο έλξης μεγάλης μερίδας των κατοίνων της Αττικής.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία: Άλλοι 384 νεκροί από κορωνοϊό - Σχεδόν 34.000 οι θάνατοι

Χαρδαλιάς: Έτσι θα γίνονται οι μετακινήσεις με πλοία

Τσιόδρας: Το μοναδικό αξιόπιστο τεστ στην Ελλάδα είναι το μοριακό - 160 νεκροί - 40 νέα κρούσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης