Κρούσμα κορωνοϊού στην Εθνική Λυρική Σκηνή - Κλείνουν οι εγκαταστάσεις της για 10 ημέρες

Κρούσμα κορωνοϊού στην Εθνική Λυρική Σκηνή - Κλείνουν οι εγκαταστάσεις της για 10 ημέρες

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από τους αρμόδιους, ο εργαζόμενος διαγνώστηκε θετικός στον Covid - 19 χθες

Lyriki
Σε καραντίνα βρίσκεται μέρος του προσωπικού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr πρόκειται για μέλος του προσωπικού το οποίο συμμετείχε χθες σε προγραμματισμένη φωτογράφιση – βιντεοσκόπηση σχετική με τις μελλοντικές δραστηριότητες του λυρικού θεάτρου το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο εν λόγω εργαζόμενος αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία κατά την διάρκεια της παραμονής του στις εγκαταστάσεις της Λυρικής Σκηνής με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθη, μεταξύ άλλων, και σε τεστ για COVID – 19 το οποίο βγήκε θετικό. Άμεσα ειδοποιήθηκαν τα άτομα που συνεργάστηκαν μαζί του τις προηγούμενες ώρες. Δεδομένου, ωστόσο, ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είχε εργαστεί και κάποιες από τις προηγούμενες ημέρες, ελήφθη η απόφαση, να παραμείνουν κλειστοί οι χώροι για δέκα ημέρες συνολικά.

Δεδομένου, ωστόσο, ότι δεν έχει υπάρξει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, κάποια επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό, δεν είναι γνωστό αν έχουν ληφθεί τα αντίστοιχα μέτρα και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος οι οποίοι από τις 4 Μαΐου, οπότε έληξαν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, προσέρχονταν στην εργασία τους εκ περιτροπής, σύμφωνα με τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών.

Το protothema.gr επικοινώνησε, πριν από λίγο, με τους τους υπεύθυνους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής οι οποίοι επιβεβαίωσαν πλήρως τις πληροφορίες μας. Υπογράμμισαν δε πως όσοι ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα έχουν τεθεί σε κατ' οίκον απομόνωση 15 ημερών ενώ έχει ενημερωθεί και το υπόλοιπο προσωπικό το οποίο θα απέχει από κάθε εργασία τις επόμενες 10 ημέρες. Στο χρονικό αυτό διάστημα, όπως μάς είπαν, θα πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ.

Ειδήσεις σήμερα

Ο κορωνοϊός θα προκαλέσει... καύσωνες, πλημμύρες και καταιγίδες!

Κορωνοϊός: Drive-in σινεμά στην ταράτσα εμπορικού δημιούργησαν στο Ντουμπάι

Πανελλαδικές: Όλη η λίστα με τον αριθμό των εισακτέων ανά σχολή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης