Ζήσε για μια ημέρα όπως ζει ένας Έλληνας

Ξεκινώντας από το νησί της Σύρου όπου ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος ήταν φοιτητές η εφαρμογή τους, το ISLE - Live like a Greek for a day, θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στον επισκέπτη με την τεχνογνωσία του «ντόπιου», ένα ρόλο που αναλαμβάνει μια ψηφιακή περσόνα

Είναι συνομήλικοι. Στα 24 χρόνια τους και οι δύο. Ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος. Δηλώνουν φίλοι που συμπληρώνει ο ένας τον άλλον και έχουν κοινό background τις εφαρμογές από την πλευρά της σχεδίασης και της ανάπτυξης στις Android εφαρμογές. Επιπλέον, μοιράζονται το ίδιο όραμα: να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ελληνικής σκηνής του ψηφιακού σχεδιασμού.

Ο ένας, ο Γιώργος, ζει στην Αθήνα. Ο άλλος, ο Κωνσταντίνος βρίσκεται στο Αμστερναμ για την συνέχιση των σπουδών του (MSc Digital Design, Hogeschool van Amsterdam). Και οι δύο βρέθηκαν και μοιράστηκαν μαζί μια σχολή και μια πόλη την εποχή των φοιτητικών τους χρόνων. Είναι και οι δύο απόφοιτοι του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Αλλά, προς τι η αναφορά στους 2 μηχανικούς των 24 χρόνων; Υπάρχει λόγος – και λόγος σοβαρός όπως θα έλεγαν οι ΦΑΤΜΕδες της δικής μου νιότης. Ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος με την ομάδα του, την ISLE ως νικητές του διαγωνισμού Aegean Startups περνούν στην 2η φάση του διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.

Αλλά, τι είναι το ISLE; Είναι μια υπηρεσία η οποία στοχεύει να μεταφέρει την ελληνική εμπειρία στους ταξιδιώτες που επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά, δηλαδή να τους καθοδηγήσει να ζήσουν μια ή περισσότερες μέρες σαν Έλληνες. Μέσα από την εφαρμογή του ISLE, ο ταξιδιώτης οδηγείται σε μέρη που αντιπροσωπεύουν αυθεντικές ελληνικές καλοκαιρινές συνήθειες όπως θάλασσα, καφές, ήλιος, ούζο, φαγητό και εκδηλώσεις, αλλά και την γνωριμία με τοπικά προϊόντα και την επαφή με ντόπιους. Οι ταξιδιώτες οδηγούνται σε συμβεβλημένες τοπικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να προβληθούν μέσω του ISLE το οποίο προτείνει ένα απλό αλλά δυναμικό μοντέλο εσόδων που ευνοεί την τοπική κοινωνία.

Από ενημερωτικό σημείωμα στο site του διαγωνισμού Aegean Startups διαβάζω: «Κωνσταντίνος και Γιώργος. Είναι δυο εκφραστικά άτομα, με αγάπη για την τεχνολογία, τους χαμογελαστούς ανθρώπους και τα ελληνικά νησιά, με ιδιαίτερη αδυναμία στο νησί της Σύρου, όπου έζησαν τα φοιτητικά τους χρόνια. Είναι Μηχανικοί Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, απόφοιτοι του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Λατρεύουν να δουλεύουν με πάθος και να μοιράζονται την γνώση τους ενώ εχουν δημοσιεύσει εργασίες τους σε επιστημονικά περιοδικά. O Γιώργος ζει στο Φάληρο και σύντομα ολοκληρώνει την διπλωματική του εργασία, στον τομέα των φορετών (wearable) τεχνολογιών για την υγεία. Ο Κωνσταντίνος, βρίσκεται στο Άμστερνταμ όπου ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στον τομέα της σχεδίασης ψηφιακών συστημάτων. Παρόλα αυτά καμία απόσταση δεν τους κρατά μακριά από τα σχέδια τους για επόμενες δράσεις, με απώτερο σκοπό να ιδρύσουν άμεσα την δική τους, ευρωπαϊκών προτύπων, επιχείρηση σχεδίασης και ανάπτυξης ψηφιακών προϊόντων στην Ελλάδα».

Μάθετε περισσότερα για την ομάδα στο: isle.homeip.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr