To “Airbnb για βαλίτσες” έρχεται στην Ελλάδα

Με αφορμή τον ερχομό του Stasher στην Ελλάδα, ο συνιδρυτής του Antony Collias θα μιλήσει στο Open Coffee, την Παρασκευή 25 Μαΐου στο Mουσείο Μπενάκη επί της Πειραιώς.

Όλοι όσοι ταξιδεύουμε έχουμε αντιμετωπίσει κάποια στιγμή το εξής πρόβλημα: το check out είναι το πρωί, η πτήση είναι το βράδυ και στο ενδιάμεσο πρέπει να κυκλοφορούμε με όλες μας τις αποσκευές ανά χείρας. Και πώς το αντιμετωπίζαμε μέχρι τώρα; Ε… προσπαθούσαμε να μην κυκλοφορούσαμε πολύ!

Το Stasher, μία startup που ξεκίνησε από το Λονδίνο με ελληνικές ρίζες έρχεται να δώσει μια πολύ πιο αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα αυτό, δημιουργώντας το “Airbnb για βαλίτσες”, δηλαδή ένα δίκτυο τοπικών επιχειρήσεων (ξενοδοχεία, καφετέριες, κλπ.) που με 6€ ανά βαλίτσα μπορούν να φιλοξενήσουν με ασφάλεια τα πράγματα μας όσο εμείς απολαμβάνουμε τις τελευταίες ώρες του ταξιδιού μας στην πόλη.

Οι επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται σε κεντρικά και βολικά σημεία, κοντά σε στάσεις μετρό και σταθμούς τρένων, δίπλα σε μουσεία και δημοφιλή εστιατόρια, και οι χώροι αποθήκευσης έχουν ελεγχθεί για την ασφάλειά τους. Επιπλέον, κάθε βαλίτσα που αποθηκεύεται μέσω stasher ασφαλίζεται αυτόματα για πάνω από 800€ οπότε ο ταξιδιώτης δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα.

Η διαδικασία είναι πανεύκολη. Μπαίνεις στο site, επιλέγεις πού σε βολεύει να αφήσεις τη βαλίτσα σου και για πόσο χρόνο και αυτό ήταν! Η πληρωμή γίνεται online και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πας στο μέρος που επέλεξες και να αφήσεις τα πράγματα σου.

Το Stasher ιδρύθηκε το 2015 από τρεις νέους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Oxford, με τον έναν από τους τρεις συνιδρυτές να έχει Ελληνικές ρίζες. Ο Anthony Collias εντόπισε την ανάγκη όταν πολλοί φίλοι του του ζητούσαν να αφήσουν τις τσάντες τους στο διαμέρισμά του που ήταν δίπλα στο σταθμό του King’s Cross. Μαζί με τους Jacob Wedderburn-Day και Matthew Majewski, ξεκινήσαν από το Λονδίνο και πλέον έχουν επεκταθεί σε 47 πόλεις σε 8 Ευρωπαϊκές χώρες!

Με αφορμή τον ερχομό του Stasher στην Ελλάδα, ο Antony -για τους φίλους Ant- θα μιλήσει στο Open Coffee, την Παρασκευή 25 Μαΐου στο μουσείο Μπενάκη. Σύντομα μάλιστα, αναμένεται να ανοίξει τμήμα development στην Αθήνα και συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή η εταιρεία ψάχνει για Front-end Developer.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι βλέποντας τα σχέδιά μας για ανάπτυξη στην Ευρώπη να πραγματοποιούνται», λέει ο Antony. «Θέλαμε από την αρχή να ανοίξουμε την πλατφόρμα μας και στην Ελλάδα και είμαστε πολύ περήφανοι που το πετύχαμε σε τόσο σύντομο διάστημα. Είναι φανταστικό να βλέπουμε ανθρώπους να χρησιμοποιούν την υπηρεσία μας και να παίρνουν πραγματική αξία από αυτήν, ενώ ταυτόχρονα βοηθάμε και τις τοπικές επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ένα επιπλέον εισόδημα αλλά και να προσελκύσουν νέους πελάτες στο κατάστημά τους. Έχοντας αναπτυχθεί σε αρκετές χώρες, θέλουμε να γίνουμε στο μυαλό κάθε ταξιδιώτη η πρώτη του και πιο ασφαλής επιλογή σε κάθε του προορισμό.»

Στον πιο πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης του Stasher, το VentureFriends ήταν ο lead investor (ίσως το είχατε ακούσει τότε ως CityStasher) και στο γύρο συμμετείχε και το VC fund Howzat που ήταν ο πρώτος επενδυτής στην Trivago. Η χρηματοδότηση μέσω του VentureFriends καλύπτεται τόσο από ιδιωτικά κεφάλαια όσο και από το Equifund. Η επενδυτική πλατφόρμα Equifund είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων που στόχο έχει να προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε χρηματοδότηση, κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αναπτύσσοντας τις ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα σε συνεργασία με επιλεγμένα ταμεία συμμετοχών.

“Όντας συχνοί ταξιδιώτες καταλαβαίνουμε την ανάγκη που λύνει το Stasher, ενώ παράλληλα πιστεύουμε ότι η παθιασμένη ιδρυτική ομάδα μπορεί να δημιουργήσει μια πολύ χρήσιμη υπηρεσία σε παγκόσμια κλίμακα» λέει ο Γιώργος Δημόπουλος, partner στο VentureFriends

Για να χρησιμοποιήσετε το Stasher στο επόμενο ταξίδι σας και να περιπλανηθείτε στον προορισμό σας χωρίς …κανένα βάρος, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του https://stasher.com/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr