Οι 20 ηθοποιοί, ο Κακλέας και ο Ιονέσκο

Tο έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Το παιχνίδι της σφαγής», παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο - στη σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Θεάτρου REX κάνοντας πρεμιέρα στις 22 Φεβρουαρίου σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα με ένα καστ 20 ηθοποιών

Το έργο «Το παιχνίδι της σφαγής» γράφτηκε το 1970 από τον Ευγένιο Ιονέσκο, στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά σε σκηνή την αμέσως επόμενη χρονιά- το 1971 στο «Θέατρο Τέχνης» σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν κι έκτοτε έχει μετρήσει αρκετές φορές την παρουσία του στα ελληνικά θέατρα με τελευταία -μέχρι τώρα- την προσεχή πρεμιέρα στις 22 Φεβρουαρίου στη σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Θεάτρου Rex. 

Η μετάφραση και διασκευή του έργου είναι από τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο ενώ την ευθύνη της σκηνοθεσίας και σκηνογραφίας έχει αναλάβει ο Γιάννης Κακλέας ο οποίος διευθύνει το καστ των 20 ηθοποιών το οποίο αποτελείται από τους: Μαρία Διακοπαναγιώτου, Στέλιος Ιακωβίδης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Λαέρτης Μαλκότσης, Χριστίνα Μαξούρη, Λεωνή Ξεροβάσιλα, Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Νικόλας Παπαγιάννης, Πασχάλης Παπαδάκης, Πάνος Παπαδόπουλος, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Γιώργος Στάμος, Αναστασία Στυλιανίδη, Αρετή Τίλη, Έλενα Τοπαλίδου, Γιωργής Τσουρής, Αλέξιος Φουσέκης, Βικτωρία Φώτα και Αγγελική Τρομπούκη. 

Στο ενημερωτικό σημείωμα για την παράσταση -από την ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου- διαβάζουμε: 

«Μια τολμηρή σκηνική σύλληψη, μια μουσική παράσταση για τον άνθρωπο μπροστά στο παράλογο από τον έμπειρο σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα. Μια ξαφνική και άγνωστη επιδημία αποδεκατίζει την πόλη. Οι άνθρωποι πεθαίνουν απροειδοποίητα, χωρίς κανείς να γνωρίζει το γιατί. Το κράτος και η επιστήμη, ανίσχυρα μπροστά στην πάνδημη λαίλαπα του θανάτου, αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το κακό.  

Κι ενώ μπροστά στην απειλή του θανάτου τα προσχήματα και τα κοινωνικά προσωπεία πέφτουν, οι άνθρωποι συνεχίζουν να θεωρητικολογούν προσπαθώντας να ερμηνεύσουν τα αίτια της επιδημίας. Όμως κάθε θεωρία και δράση αποδεικνύονται μάταιες. Ο θάνατος είναι μια πραγματικότητα που ούτε κατανοείται, ούτε πολιτικοποιείται, ούτε αποφεύγεται. Είναι το ίδιο το παράλογο που στοιχειώνει την ανθρώπινη συνθήκη, και που κανένα πολιτικό σύστημα και καμιά θεωρία δεν μπορεί να μας γλυτώσει απ’ αυτό.»

Η παράσταση ξεκινά στις 22 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Απριλίου. 

Πληροφορίες θα βρείτε στο site του Εθνικού Θεάτρου www.n-t.gr και στο τηλ 210 5288100
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr