H ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ στηρίζει το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ασφαλώς Ποδηλατώ»

H ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ στηρίζει το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ασφαλώς Ποδηλατώ»

Στα πλαίσια της κοινωνικής της δράσης η ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ προχωρά στην υποστήριξη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ασφαλώς Ποδηλατώ» σε δημοτικά σχολεία της Ελλάδας.

IMG-0110

Στην TOTAL η κοινωνική δράση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δέσμευσής της για προσφορά και παροχή καλύτερης ενέργειας. Ακολουθώντας το mottoCommitted to Better Energy” και στοχεύοντας στο να βοηθήσει το κοινωνικό σύνολο, έχει εντοπίσει τέσσερις τομείς στους οποίους εστιάζει προκειμένου να συμβάλλει σε ένα καλύτερο μέλλον και να αντιμετωπίσει μείζονα κοινωνικά ζητήματα. Αυτοί οι τομείς είναι: 1) Οδική Ασφάλεια, 2) Δάση & Κλίμα, 3) Ένταξη & Εκπαίδευση Νέων και 4) Πολιτιστικός Διάλογος και Κληρονομιά.

Πιο συγκεκριμένα, στην TOTAL, η οδική ασφάλεια είναι βασικό στοιχείο της ευθύνης της ως βιομηχανική εταιρεία, καθώς και η κορυφαία αξία για όλο το δυναμικό της. Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα σε όλες τις δραστηριότητές της που σχετίζονται με τις μεταφορές. Επιδιώκει λοιπόν να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να μοιραστεί αυτή την τεχνογνωσία με τους επαγγελματίες και τις τοπικές κοινωνίες, ειδικά με τα παιδιά και τους νέους, μέσω πρωτοβουλιών εκπαίδευσης, κατάρτισης και ευαισθητοποίησης, με κεντρικό άξονα την οδική ασφάλεια. Τα σωστά εργαλεία για την οδική ασφάλεια μπορούν να σώσουν εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές κάθε χρόνο.



Σε αυτά τα πλαίσια, η
ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», θα υποστηρίξει το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα με τίτλο «Ασφαλώς Ποδηλατώ» που θα πραγματοποιηθεί σε 13 σχολεία της Αττικής και της Πάτρας, με σκοπό την επιμόρφωση 720 μαθητών, ηλικίας 9-12 ετών. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2019 και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, το Μάιο του 2020.

Η ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ επικεντρωμένη στον τομέα της οδικής ασφάλειας, μένει σταθερή στη δέσμευση για ασφαλείς μετακινήσεις μέσω της απαραίτητης κατάρτισης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. 

Στόχος του προγράμματος «Ασφαλώς Ποδηλατώ» είναι η εκπαίδευση των παιδιών για τις βασικές αρχές ασφαλούς χρήσης και μετακίνησής τους με ποδήλατο αλλά και η ενημέρωση των γονέων τους στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου. Έχει αναπτυχθεί από το Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς από το εξωτερικό (όπως η Deutsche Verkehrswacht) και βασίζεται στη βιωματική εμπειρία και ενημέρωση παιδιών και γονέων. 

Στη διάρκεια του προγράμματος, με τη χρήση του κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν διάφορες δεξιότητές τους, όπως το ομαδικό πνεύμα, την αντίληψη, την ενίσχυση της γνώσης σχετικά με τα πλεονεκτήματα της ασφαλούς ποδηλασίας και το αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια της κυκλοφορίας στο δρόμο.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης