Αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Porsche

Porsche-Macan-sales-tsiro-1000

Η Porsche ανέφερε τελευταία πως οι παγκόσμιες πωλήσεις της κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους (2019), ήταν 133.484 οχήματα, δηλαδή, παρουσίασαν αύξηση σχεδόν 2%, πάντα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, το 2018.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 3%, στα €2,2 δις. Όπως επίσης και τα έσοδα από τις πωλήσεις τα οποία αυξήθηκαν κατά 9%, στα €13,4 δις. Το εργατικό δυναμικό της εταιρείας σημείωσε επίσης αύξηση 5%, γεγονός που μεταφράζεται σε 33.839 εργαζόμενους.

“Τα αποτελέσματα του εξαμήνου αποτελούν μια σταθερή βάση για ένα επιτυχημένο οικονομικό έτος 2019”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Oliver Blume. “Ένας παράγοντας επιτυχίας πίσω από αυτό, είναι το ελκυστικό φάσμα των προϊόντων μας. Τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους ξεκινήσαμε μια σειρά από καινοτόμα, συναισθηματικά προϊόντα στην αγορά, με τις νέες 911, 911 Cabriolet, Cayenne Coupe, 911 Speedster, 935, 718 Spyder και GT4. Η Macan, το premium compact SUV παρέμεινε το πιο δημοφιλές μοντέλο της Porsche, με πωλήσεις 47.367 μονάδων, ενώ το (μεγαλύτερο) Cayenne, προτιμήθηκε από 41.725 πελάτες, οι οποίοι αντιπροσώπευαν αύξηση της τάξης 45%.Στην Κίνα, η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε αύξηση 28% μέχρι το τέλος Ιουνίου, ενώ σε Ασία, Αφρική και Μέση Ανατολή, ταξινομήθηκαν συνολικά 57.397 αυτοκίνητα, 20% περισσότερα από πέρυσι. Σημειώστε πως και οι πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3%, στα 30.257 αυτοκίνητα. Πριν από το τέλος του έτους, οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω, επηρεασμένες από ορισμένα νέα προϊόντα που θα έρθουν στο προσκήνιο, συμπεριλαμβανομένης της Cayenne Coupe, η οποία έφτασε στους αντιπροσώπους τον Μάιο, καθώς και των 718 Spyder και 718 Cayman GT4. Επιπλέον, η Porsche θα εισέλθει στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική πλέον ηλεκτροκίνηση με την Taycan, η οποία θα κοσμεί τις βιτρίνες από τα τέλη του έτους και μετά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mazda

Δύο νέες αιτήσεις για ευρεσιτεχνίες κατέθεσε η Mazda, οι οποίες αφορούν ένα νέο περιστροφικό κινητήρα με turbo. Αν μπει στην παραγωγή θα εξοπλίζουν την νέα γενιά των RX-7 και RX-8, που όλοι περιμένουμε.

gtv

Σύμφωνα με ανακοινώσεις στελεχών της Alfa Romeo, η ιταλική φίρμα ετοιμάζει τον διάδοχο της GTV, που αναμένεται στις αγορές μέσα στο 2021.

trafficjam

Οι εταιρείες οδικής βοήθειας αποτελούν τον «σύμμαχο» των ιδιοκτητών αυτοκινήτων σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος. Ωστόσο στα «ψιλά γράμματα» των συμβολαίων που υπογράφουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που μπορεί να οδηγήσουν σε πολυέξοδες περιπέτειες.

buggati

Τα SUV θεωρούνται “επικίνδυνα” για τους κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων, οι οποίοι ενδέχεται να χάνουν πελάτες αμαυρώνοντας την εικόνα της μάρκας ταυτόχρονα. Ωστόσο, οι Bentley, Lamborghini και Rolls-Royce το τόλμησαν. Η Bugatti θα τους ακολουθήσει;