Με 462 άλογα η υβριδική Porsche Cayenne

Porsche-Cayenne_E-Hybrid-2019-1600-01

H Porsche αποκαλύπτει την Cayenne E-Hybrid, η οποία μπορεί να κινηθεί και με ηλεκτρική ενέργεια.

Διευρύνεται η γκάμα της Cayenne μετά και την προσθήκη της υβριδικής έκδοσης. Το μεγάλο πολυτελές SUV της Porsche συνδυάζει έναν 3λιτρο τούρμπο V6 κινητήρα βενζίνης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνδυαστική ισχύ να βρίσκεται στα 462 άλογα & 700 ροπής. Έτσι, για την επιτάχυνση 0-100 η Cayenne E-Hybrid απαιτεί 4,7 sec και φτάνει σε τελική ταχύτητα τα 253 km/h (η κίνηση περνά μόνιμα και στους 4 τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων).

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο ηλεκτροκινητήρας των 134 ίππων παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία λιθίου 14,1 kW προσφέροντας αυτονομία κίνησης με ηλεκτρική ενέργεια για 44 χιλιόμετρα. Για μια πλήρη φόρτιση το plug-in υβριδικό μοντέλο χρειάζεται περίπου 8 ώρες σε απλό δίκτυο, ενώ με ταχυ-φόρτιση ο χρόνος αυτός μπορεί να μειωθεί στις 2 ώρες και 18 λεπτά.  

 

Στον αισθητικό τομέα η Cayenne E-Hybrid  δεν διαφοροποιείται μεταξύ των άλλων εκδόσεων (πλην ορισμένων μικρών αλλαγών όπως οι χαρακτηριστικές πράσινες δαγκάνες των φρένων). To λανσάρισμα του μοντέλου στην Ευρώπη αναμένεται μέσα στο 2018 και η τιμή του στην Γερμανία υπολογίζεται κοντά στα 70.000 ευρώ.

Δείτε Επίσης

fortwo

Η smart βάζει τέλος στη διάθεση των fortwo και forfour με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αφού με βάση τη νέα καμπάνια της εταιρείας στη Γερμανία, μέσα στο 2019 θα σταματήσει οριστικά η πώληση των μοντέλων με μοτέρ βενζίνης.

Tesla

Σύμφωνα με όλα όσα ξέρουμε για το νέο μοντέλο της Tesla, το Pickup με το οποίο η εταιρεία θα κάνει την είσοδό της στην κατηγορία των επαγγελματικών αυτοκινήτων θα είναι πραγματικά επαναστατικό.

Kona-Trip-1000

Παρά την υψηλότερη φορολόγηση του αυτοκίνητου στη χώρα μας, ο Έλληνας συνεχίζει να αγοράζει φθηνότερα καινούργιο αυτοκίνητο από τους Ευρωπαίους. Εμείς, κάναμε την έρευνά μας στην πλέον hot κατηγορία των μικρών SUV και σας παρουσιάζουμε τις διαφορές τιμής σε 5 περιπτώσεις.

karshan

 Η τούρκικη κατασκευάστρια εταιρία λεωφορείων Karsan όχι μόνο έχει στις τάξεις της ένα μικρό σε διαστάσεις ηλεκτρικό μοντέλο, ονόματι Jest Electric, αλλά τόσο το μοτέρ όσο και οι μπαταρίες του προέρχονται από την BMW!

Peugeot

Φέτος τον Νοέμβριο, η Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές.